ARVUSTUS: uus veganrestoran Pelgupaik tutvustab Aasia maitseid põhjamaises võtmes

Veebruari lõpus avanes programmi “Taimsed valikud” tiimil suurepärane võimalus külastada äsja avatud vegan restorani Pelgupaik perenaise Maria lahkel kutsel. Pikemaaegsete pealinna veganite hulgas on Telliskivi tänaval asuvad ruumid tuntud juba varasematest aegadest, kuid seekord restorani sisse astudes oli tunne hoopis teine. Ruum on vahepeal läbinud totaalse muutuse! Valged puitseinad, heledad lauad, küünlad, kevadised lilled jm – uus intervjöör tekitab hubase, sooja ja romantilise tunde ning lausa kutsub tänavalt sisse piiluma.

Menüü uurimiseks tuli võtta omajagu aega, sest valida on võimalik nelja erineva nuudliroa, riisitoitude, suppide või salati vahel. Lisaks veel paljulubavad suupisted, klaaskapist paistvad magusad hõrgutised ja suur valik jooke. Otsustasime tellida suupistevaagna, kevadrullid, punase karri supi, Kai Ming nuudlid ja maapähkli-spinati paja riisiga.

Aknaäärsesse lauda istudes jõudsime vaid viivuks nautida esimese kevadpäikese kiiri ja aknalaual õitsevaid nartsisse, kui juba meie mitmekäigulist tellimust lauale hakati tooma.

Suupistevaagen koosnes krõbedatest bruschetta viiludest, grillitud paprikast, marineeritud  artišoki ja suvikõrvitsa viiludest, kahest määrdest, friteeritud juustust ja passioniviljast. Meie kolmene seltskond nõustus ühemeelselt, et kogu krempel kokku maitses vapustavalt hästi! Eriti hea oli juustuselt maitsega india pähkli määre ja grillitud paprikaviilud. Frititud juustust ärme üldse räägigi – kes sellisest luksusest unistada oskaks? Vaagnal jätkub nautimist umbes neljale inimesele, kuid suurepäraselt sobiks see kaunistama mõnda pidulikumat peolauda. Õnneks on võimalik Pelgupaigast ka catering teenust tellida.

Teiseks eelroaks olid kevadrullid koos kahe kastmega. Kevadrullid olid meie meelest täitsa tavapärased kevadrullid, kuid mõnusat maitset lisasid magushapu ja teriyaki kaste.

Seejärel asusime pearoogade kallale. Meie lemmikuks osutus punase karri supp, mille peamised koostisosad on kookospiim ja riisinuudlid. Lisaks veidike brokolit, kuningservikut, krõbedat tofut, grillitud kirsstomateid, bok choy’d, rohelist sibulat, koriandrit ja tai basiilikut. Esimene amps oli vägagi üllatav, sest nii vürtsikaks maitseks ei olnud keegi meist valmis. Tundlikumatele einestajatele hoiatuseks, et vähemalt üks või kaks teravustärni võiks see supp saada.

Kai Ming nuudlid olid ootuspärased, just sellised nagu ühed tahhiinikastmes nisunuudlid maitsta võiksid. Elamust vürtsitatakse küüslaugu, maapähklite, rohelise sibula, koriandri, musta oa pasta ja fermenteeritud tšilliga, kuid siiski jäi roog pisut kuivaks. Ampsates vahepeal nuudliampsuga koos suupistevaagnalt paprika või artišoki tükke, muutus maitse hoobilt mahlasemaks. Suureks boonuseks on ülisuur taldrikutäis, mis ka suurema isu korral kõhu korralikult täidab.

Maapähkli-spinati pada riisiga nägi välja isuäratav ja jällegi oli ka seda toitu korralik ports. Pada oli korralikult maapähkline, vürtsitatud spetsiifiliste indiapäraste maitseainetega ja tekstuurilt tihke püreesupi laadne. Meie eelistasime seda näiteks süüa ilma riisita. Soovitame seda rooga pigem india toidu austajatele, kuna siin olevad maitseained võivad keskmisele eestlasele võõraks jääda.

Kuigi kõhud oli nüüdseks juba väga täis, ei suutnud me ära öelda kohvile ja leti juures ilutsevale šokolaadikoogile ja muffinile. Šokolaadikook oli väga mahlane, kergelt brownie-laadne nätske ja loomulikult maitsev. Kreem ja šokolaadiglasuur sobisid koogile ideaalselt kaaslasteks.

Vaniljemuffin apelsinikreemiga oli aga lausa suurepärane maitseelamus! Mõnusalt mahlane, parajalt täidlane ja õrna mandlimaitsega. Tolle muffini maitsmiseks tuleb kindlasti Pelgupaiga sotsiaalmeedial pilk peal hoida, sest tordid ja muffinid vahetuvad vastavalt nõudlusele kahe-kolme päeva tagant. Ühtlasi on pelgupaiga Instagramis niivõrd isuäratavad pildid, et piisab vaid nende vaatamisest, et neelud käima tõmmata ja järsku söögiisu tekitada.

Suurimad Pelgupaiga plussid on meie silmis eksootilised maitsed, mis pole siiski eestlaste jaoks liiga vürtsikad, suured portsud, magustoitude valik, kiire teenindus ja tasuta parkimine. Igal nädalal on ka uus päevapakkumine. Samuti saab Pelgupaiga toitusid tellida Wolt-i kaudu ja võimalus on tellida catering teenust. Heida kindlasti pilk peale Pelgupaiga tegemistele Facebookis ja Instagramis.

Vegan restoran Pelgupaik asub Telliskivi 24 ja on avatud T-P kl 12-20.


Soovid, et tuleksime Sinu toidukohta arvustama? Kirjuta lähemalt anita@loomus.ee