Riisiroog praetud tofu ja lehtkapsaga
Vaja läheb:
- 225 g kõva tofut
- 1 punt lehtkapsast (eemalda rootsud ja lõika lehed väiksemateks tükkideks)
- 3 klaasitäit keedetud riisi
- 1-2 purustatud küüslauguküünt
- purustatud ingverit
- 1/4 klaasitäit peeneks lõigatud värsket basiilikut
- 2 spl rapsiõli
- 1 spl seesamiõli
- 1 tl valget pipart
- 3 spl sojakastet (gluteenivaba variandina tamarit)
- 1/2 tl karripulbrit või kurkumit
- 1 spl sidrunimahla
- soolt ja pipart
Kuidas teha?
- Pigista tofust liigne vedelik välja. Lõika või purusta tofu väiksemateks tükkideks Lisa karripulber/kurkum, sool ja sidrunimahl.
- Prae tofut keskmisel kuumusel 1 spl õliga, kuni see muutub äärtest krõbedaks, seejärel eemalda tulelt.
- Prae ülejäänud õli kasutades küüslauku, ingverit ja lehtkapsast paar minutit, kuni lehtkapsas on kokku tõmmanud.
- Lisa riis, sojakaste, pipar ning prae segades paar minutit, kuni sojakaste on riisi sisse imbunud.
- Lisa praetud tofu ja basiilik, sega kõik koostisosad omavahel ja prae veel paar minutit. Maitse ja lisa soovi korral soola ja pipart.
Retsept ja pilt: Chef de Home