Brokolipüreesupp
Vaja läheb:
- 3/4 klaasitäit india pähkleid
- 2 tl oliiviõli
- 2 keskmist sibulat
- 2 sellerivart
- 3 porgandit
- 3 küüslauguküünt
- 500 ml kausitäis brokoliõisikuid
- 6 klaasitäit vett
- 1,5 tl soola
- pipar
Kuidas teha?
- Leota india pähkleid kuumas vees 15-30 minutit. Haki köögiviljad ühesuurusteks tükkideks ja purusta küüslauk.
- Lisa õli suurde potti ja kuumuta keskmisel kuumusel. Lisa sibul ja näpuotsatäis soola ning prae umbes 3 minutit.
- Lisa seller ja porgand ning prae veel 5 minutit. Lisa küüslauk ja brokoli ning prae veel 5 minutit.
- Lisa 5 klaasitäit vett, sool ja pipar. Sega ja oota kuni keemiseni, seejärel keera kuumus madalaks ja lase 15 minutit kaane all podiseda.
- Vala india pähklite vesi ära ning aseta pähklid koos 1 klaasi veega blenderisse. Blenderda kuni tekib kreemjas segu.
- Mikserda supp saumiksriga ühtlaseks püreeks. Selleks võib kasutada ka suure kannuga blenderit, kuid sel juhul on soovitatav supil enne jahtuda lasta.
- Sega supi sisse india pähkli koor. Maitse ja lisa soovi korral soola ja pipart või muid maitseaineid.
Retsepti ja pildi allikas: Hummu Sapien