Tuunikikker kotletid koos kapsasalatiga
Kotletid:
- 1 purk kikerherneid
- 60 g varssellerit
- 1 sibul
- 10 g värsket tilli
- 2 nori lehte
- 1 spl kartulitärklist
- 1 spl õli ( 1/2 läheb kotlettide sisse ja teine pool praadimiseks)
- 2 g soola
- 1 g musta soola
Salat:
- 800 g peakapsast
- 400 g punast peakapsast
- pool teelusikatäit soola
Kaunistuseks:
- 1 spl taimset jogurtit
- pisut tilli
Kuidas teha?
- Kotlettide kiireks valmistamiseks on vaja köögikombaini. Kui teil ei ole köögikombaini saab ka käsitsi hakkides koostisosad väikesteks tükkideks. Kikerherneste purustamise kõige lihtsam viis on kahvliga neid lödiks surudes.
- Alustuseks puhastage sibul ja lõigake see neljaks tükiks. Lisage köögikombaini ja purustage peeneks. Seejärel lisage ülejäänud kotleti koostisosad köögikombaini. Pulseerige, jälgides, et tükid muutuksid väiksemaks, kuid ei tekiks kreemiast massi. Kui kotleti mass on väikesteks tükkideks muutunud lõpetage pulseerimine.
- Võtke pann ja lülitage sisse pliit. Pange pann pliidile ja lisage õli.
- Tehke supilusika abil 8 keskmist kotletti.
- Kui pann on kuum asetage kotletid pannile. Praadige kotlette kummaltki poolt 5-7 minutit.
- Samal ajal puhastage köögikombain ja lõigake kapsastest tükid.
- Pange köögikombainile riivimis seade ja riivige köögikombaini abil kapsas väikesteks ribadeks. Asetage kapsa salat eraldi kaussi, lisage sool ja segage korralikult läbi.
- Kui kotletid on ilusti mõlemalt poolt läbi küpsetatud, asetage need eraldi taldrikule veidikeseks ajaks jahtuma.
- Serveerimiseks võtke taldrik, pange taldriku keskele salat ja peale kotletid. Kaunistuseks supilusikatäis taimset jogurtit ja tilli. Head isu!
Retsept ja pilt: Kariina Kuningas/Spice the Spirit