Paprikasushi
Paprika:
- 2 oranži paprikat
- 120 ml mirin kastet (nt piparpoest)
- 60 ml riisiäädikat
Riis:
- 225 gr sushi riisi, leotatud 30 minutit ja korduvalt loputatud
- 240 ml vett
- 1 tl riisiäädikat
- 1 tl suhkrut
- 0,5 tl soola
Kokku panemiseks:
- 1 talisibul, peenelt hakitud
- Valgeid ja musti seesamiseemneid
- Marineeritud ingverit ja wasabit
- sojakastet
Paprika:
- Lõika paprikatel otsad, puhasta seemnetest ja valgetest osadest. Lõike pooleks ja veel kaks korda need tükid omakorda pooleks. Kokku peaks tulema kahest paprikast 16 tükki.
- Koori paprikatelt õhuke koor.
- Sega klaaskausis mirin kaste ja riisiäädikas, aseta paprika kaussi. Lisa veel riidiäädikat ja mirin kastet, kui paprikad ei ole kaetud, ent hoia sama 2:1 suhet, mis retseptis.
- Lase paprikal marineerida 2 päeva.
Sushiriis:
- Valmista sushiriis riisikeetjas või kastrulis (nagu näiteks siin)
- Maitsesta riisiäädika, suhkru ja soolaga.
- Lase maha jahtuda.
Sushi kokku panemine
- Lase kõigepealt käed külma vee alt läbi. Vormi riisist 16 ovaalset umbes pöidlasuurust pallikest. Loputa käed iga pallikese vormimise vahel, see aitab riisil käte külge mitte kleepuda.
- Aseta pallikestele marineeritud paprika tükid, kaunista talisibula ja seesamiseemnetega.
- Serveeri sojakastme, marineeritud ingveri ja wasabiga.
Retsept ja pilt: Olives for Dinner