Lihtne vegan “tuunikala”
Vaja läheb:
- 1 norileht
- 400g konserv kikerherneid, loputatud ja nõrutatud
- 2 spl tahiinit
- 2 spl sidrunimahla
- 0,5 tl soola
Kuidas teha?
- Haki norileht võimsa blenderi või noa abil.
- Purusta kikerherned kausis kahvliga.
- Lisa kikerhernestele ülejäänud koostisosad ja sega korralikult. Soovi korral võib seda teha ka köögikombainis, ent tuleb olla ettevaatlik, et mitte üle töödelda.
Märkused:
- “Tuunikala” võib hoida külmkapis suletud anumas 4-5 päeva.
- Norilehe asemel võib kasutada ka norihelbeid või ka mõnd muud vetikat, et saada kalane maitse.
- Tahiini võib asendada ka 1-2 spl õliga (nt extra virgin oliiviõliga).
- Sidrunimahla võib julgelt asendada ka laimimahlaga.
Retsept ja pilt: Simple Vegan Blog