Mangosushi
Sushiriis:
- 200gr pruuni riisi, loputatud
- 235 ml vett
- 2 spl riisiäädikat
- 1 spl suhkrut
- 1 tl meresoola
Sushirullid:
- 1 kurk, lõigatud ribadeks
- 1 mango, lõigatud ribadeks
- 1 avokaado, lõigatud ribadeks
- soovi korral 2 spl seesamiseemneid
- 4 norilehte
Sushiriis:
- Sega keskmises kastrulis riis, vesi ja oliiviõli ning lase keema.
- Kata kaanega, vähenda kuumust ja hauta 45 minutit.
- Eemalda riis tulelt ja lase veel 10 minutit kaetult seista.
- Sega kahvliga sisse riisiäädikas, suhkur ja sool.
Sushirullide kokkupanek:
- Pane oma töökoha lähedusse väike kauss vett ja köögirätik, kuna teie käed muutuvad kleepuvaks.
- Pane norileht läikiv pool allapoole bambusmatile ja suru peotäis riisi lehe alumisele kahele kolmandikule.
- Aseta riisile täidis – avokaado, kurk ja mango, ära pane liiga palju, vastasel juhul on seda keeruline kokku rullida.
- Norilehtede kokkukleepimiseks ja rullimiseks kasutage bambusmatti, pärast rullimist vajutage bambusmatti, et rulli õrnalt vajutada ja vormida.
Retsept ja pilt: Love&Lemons