California sushi-rull
Kogusest jätkub kahele ja aega läheb: 40 minutit ettevalmistusteks + 25 minutit kokkamiseks.
Vaja läheb:
- 1 klaas sushiriisi
- 1,5 klaasi vett
- 0,5 tl pruuni riisi äädikat
- 0,5 tl soola
- 1 nori leht
- 1 porgand
- 1 tl Hoisini kastet
- veerand avokaadot
- paar enoki seent
- valgeid ja musti seesamiseemneid
Kuidas teha?
- Pese riis, et eemaldada üleliigne tärklis.
- Keeda riis keskmisel kuumusel, valmides lisa pruuni riisi äädikas ja sool.
- Tõsta riis kaussi ja lase täielikult jahtuda.
- Pese porgand ja lõika see õhukesteks viiludeks. Sega viilud Hoisin kastmega ja jäta tunniks-paariks marineeruma.
- Kui riis on jahtunud, lõika veerand avokaadot neljaks viiluks ja eemalda koor.
- Lõika nori-leht pooleks ja aseta toidukilega kaetud bambusmatile. Lisa lehele õhuke kiht riisi, raputa peale seesamiseemned ja keera ümber. Aseta nori lehele (⅔ osale) kaks avokaadoviilu, pooled porgandiviilud ja enoki seened, otsad võivad välja ulatuda. Keera rulli. Ülejäänud koostisosadest saad veel teise rulli.
- Enne serveerimist lõika kumbki rull kaheksaks tükiks.
Retsept ja foto: Elephantastic Vegan