Kõrvitsa-kikerhernekarri

Vaja läheb:

  • 2 spl õli
  • 1 1/2 spl sinepiseemneid
  • 1 spl vürtskööment
  • 6 loorberilehte või 1/4 klaasitäit karrilehti
  • 1 tükeldatud sibul
  • 2 spl riivitud ingverit
  • 2 spl riivitud küüslauku
  • 1 spl koriandrit
  • 1 tl kurkumipulbrit
  • 1/2 tl tšillipulbrit
  • 3 tükeldatud tomatit
  • 650 g kuubikuteks lõigatud kõrvitsat
  • 2 klaasitäit tükeldatud lehtkapsast
  • 2 klaasitäit kookospiima
  • 2 klaasitäit kikerherneid
  • peotäis india pähkleid
  • peotäis värsket koriandrit
  • laim
  • riis
  • sool

Kuidas teha?

  1. Kuumuta keskmisel kuumusel õli. Lisa sinepiseemned, vürtsköömen, loorberi- või karrilehed ja prae mõni minut segades.
  2. Lisa sibul, ingver ja küüslauk ning prae kuni sibul on kergelt läbipaistvaks muutunud. Lisa koriander, kurkum, tšillipulber ja prae veel paar minutit.
  3. Lisa tomatid ning prae, kuni tomat muutub pehmeks. Lisa kõrvits, lehtkapsas ja kookospiim.
  4. Kata pann kaanega ning lase kastmel madalal kuumusel podiseda, kuni kõrvits on valmis. Lisa kikerherned ja küpseta veel paar minutit.
  5. Lisa vastavalt soovile soola ning serveeri riisi, laimiviilude, röstitud india pähklite ja värske koriandriga.

Retsept ja pilt: Cilantro & Citronella

Kommenteeri: