Kõrvitsa-kikerhernekarri
Vaja läheb:
- 2 spl õli
- 1 1/2 spl sinepiseemneid
- 1 spl vürtskööment
- 6 loorberilehte või 1/4 klaasitäit karrilehti
- 1 tükeldatud sibul
- 2 spl riivitud ingverit
- 2 spl riivitud küüslauku
- 1 spl koriandrit
- 1 tl kurkumipulbrit
- 1/2 tl tšillipulbrit
- 3 tükeldatud tomatit
- 650 g kuubikuteks lõigatud kõrvitsat
- 2 klaasitäit tükeldatud lehtkapsast
- 2 klaasitäit kookospiima
- 2 klaasitäit kikerherneid
- peotäis india pähkleid
- peotäis värsket koriandrit
- laim
- riis
- sool
Kuidas teha?
- Kuumuta keskmisel kuumusel õli. Lisa sinepiseemned, vürtsköömen, loorberi- või karrilehed ja prae mõni minut segades.
- Lisa sibul, ingver ja küüslauk ning prae kuni sibul on kergelt läbipaistvaks muutunud. Lisa koriander, kurkum, tšillipulber ja prae veel paar minutit.
- Lisa tomatid ning prae, kuni tomat muutub pehmeks. Lisa kõrvits, lehtkapsas ja kookospiim.
- Kata pann kaanega ning lase kastmel madalal kuumusel podiseda, kuni kõrvits on valmis. Lisa kikerherned ja küpseta veel paar minutit.
- Lisa vastavalt soovile soola ning serveeri riisi, laimiviilude, röstitud india pähklite ja värske koriandriga.
Retsept ja pilt: Cilantro & Citronella