Borš

Vaja läheb:

  • 1 spl oliivi- või kookosõli
  • 1 väike sibul
  • 1 tl kööment
  • 2 suurt porgandit
  • 3 peeti
  • 3 keskmist kartulit
  • 4 klaasitäit tükeldatud kapsast
  • 6 klaasitäit puljongit
  • 1 spl õunaäädikat
  • värske till või petersell
  • taimne hapukoor (soovi korral)
  • pipar
  • sool

Kuidas teha?

  1. Lõika sibul ja porgandid väikesteks tükkideks ning peedid ja kartulid natuke suuremateks tükkideks.
  2. Kuumuta suures supipotis keskmisel kuumusel õli. Lisa sibul ja prae umbes 7 minutit.
  3. Sega sisse köömned ja prae veel pool minutit.
  4. Lisa porgand, peet, kartul ja kapsas, sega põhjalikult.
  5. Lisa puljong ja kuumuta keemiseni. Seejärel keera kuumus madalamaks ning lase supil 20 minutit podiseda, kuni köögiviljad on piisavalt pehmed.
  6. Maitsesta õunaäädika, soola ja pipraga.
  7. Serveeri taimse hapukoore ja värske maitserohelisega.

Märkus:

  • Supp säilib õhukindlas anumas külmkapis umbes 5 päeva ning sügavkülmas umbes kuu aega.

Retsept ja pilt: My Darling Vegan

Kommenteeri: