Piparkoogid

Piparkoogid:

  • 1 spl purustatud linaseemneid + 3 spl sooja vett
  • ½ klaasi taimset võid/margariini
  • ½ klaasi kookossuhkrut
  • ½ klaasi melassi
  • 1 spl õunasiidriäädikat
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 2⅓ klaasi jahu
  • 1½ tl söögisoodat
  • 1¼ tl jahvatatud kaneeli
  • 1¼ tl jahvatatud ingverit
  • ¼ tl soola

Glasuur:

  • 2 spl taimset võid/margariini
  • 1 klaas tuhkruhkrut
  • 1-2 spl mandlipiima

Kuidas teha?

  1. Sega purustatud linaseemned 3 spl sooja veega ning lase 3-5 minutit pakseneda.
  2. Mikserda omavahel taimne või/margariin, suhkur, melass, õunasiidriäädikas, vanilliekstrakt ja linaseemne-vee segu.
  3. Lisa jahu, sooda, kaneel, ingver ja sool. Sega põhjalikult, kuni moodustub ühtlane paks taigen.
  4. Kata taigen toidukile või mõne keskkonnasõbralikuma alternatiiviga ning aseta tunniks ajaks külmkappi.
  5. Seejärel jaga taigen pooleks ja rulli kahe küpsetuspaberi vahel umbes 0,6 cm paksuseks. Lisa mõlemale poole jahu, et taigen ei kleepuks küpsetuspaberi külge.
  6. Lõika taignast küpsisevormide abil meelepärased kujundid ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
  7. Aseta ahjuplaat kümneks minutiks külmkappi ja eelsoojenda ahi 180 kraadini.
  8. Küpseta piparkooke 8-10 minutit, kuni need muutuvad äärtest veidi tumedamaks. Seejärel lase jahtuda.
  9. Glasuuri valmistamiseks mikserda kokku või/margariin ja tuhksuhkur. Vähehaaval lisa mandlipiim, kuni tekib kreemjas segu.
  10. Vala glasuur tordipritsi või väikese auguga koti sisse ning kaunista piparkoogid glasuuriga.

Retsept ja pilt: Pickels & Honey

Kommenteeri: