Prantsusepärane läätsesupp
Vaja läheb:
- ½ klaasitäit india pähkleid või ¼ klaasitäit ja 2 spl päevalilleseemneid
- 2 klaasitäit vett
- 2 spl oliiviõli
- 1 suur sibul
- 4 küüslauguküünt
- 1 tl soola
- 3 keskmist porgandit
- 3 sellerivart
- 2 tk jahvatatud kööment
- 1½ tl kuivatatud tüümiani
- 1 tl jahvatatud kurkumit
- 1 konservipurgitäis tükeldatud tomateid
- ¾ klaasitäit rohelisi või pruune läätsesid
- 4 klaasitäit köögiviljapuljongit
- 3 klaasitäit tükeldatud lehtpeeti või lehtkapsast
- 1-2 tl valge veini äädikat või palsamiäädikat
- must pipar
- serveerimiseks maitserohelist
Kuidas teha?
- Leota india pähklid (külmas vees peaks pähkleid leotama üleöö, kiirem meetod on aga valada pähklid üle keeva veega ning lasta seista 30-60 minutit).
- Seejärel vala vesi ära, ning blenderda pähklid ½ klaasitäie veega, kuni tekib ühtlane ja kreemine koor.
- Tükelda sibul, porgand ja seller ning purusta küüslauk.
- Loputa läätsed põhjalikult külma veega.
- Kuumuta suures potis õli, lisa sibul, küüslauk ja näpuotsatäis soola. Prae umbes 4-6 minutit keskmisel kuumusel.
- Lisa porgand ja seller ning prae veel paar minutit. Sega hulka köömen, tüümian ja kurkum.
- Lisa konservtomatid koos purgis oleva mahlaga, läätsed, puljong ja vesi. Kuumuta suppi keemiseni. Seejärel lase keskmisel kuumusel ilma kaaneta umbes 30-35 minutit podiseda, kuni läätsed on valmis.
- Sega supi sisse india pähklitest koor, lehtpeet, sool ja pipar. Lisa vähehaaval maitse järgi äädikat. Keeda suppi veel paar minutit.
- Serveeri maitserohelisega.
Retsept ja pilt: Hummusapien