Prantsusepärane läätsesupp

Vaja läheb:

  • ½ klaasitäit india pähkleid või ¼ klaasitäit ja 2 spl päevalilleseemneid
  • 2 klaasitäit vett
  • 2 spl oliiviõli
  • 1 suur sibul
  • 4 küüslauguküünt
  • 1 tl soola
  • 3 keskmist porgandit
  • 3 sellerivart
  • 2 tk jahvatatud kööment
  • 1½ tl kuivatatud tüümiani
  • 1 tl jahvatatud kurkumit
  • 1 konservipurgitäis tükeldatud tomateid
  • ¾ klaasitäit rohelisi või pruune läätsesid
  • 4 klaasitäit köögiviljapuljongit
  • 3 klaasitäit tükeldatud lehtpeeti või lehtkapsast
  • 1-2 tl valge veini äädikat või palsamiäädikat
  • must pipar
  • serveerimiseks maitserohelist

Kuidas teha?

  1. Leota india pähklid (külmas vees peaks pähkleid leotama üleöö, kiirem meetod on aga valada pähklid üle keeva veega ning lasta seista 30-60 minutit).
  2. Seejärel vala vesi ära, ning blenderda pähklid ½ klaasitäie veega, kuni tekib ühtlane ja kreemine koor.
  3. Tükelda sibul, porgand ja seller ning purusta küüslauk.
  4. Loputa läätsed põhjalikult külma veega.
  5. Kuumuta suures potis õli, lisa sibul, küüslauk ja näpuotsatäis soola. Prae umbes 4-6 minutit keskmisel kuumusel.
  6. Lisa porgand ja seller ning prae veel paar minutit. Sega hulka köömen, tüümian ja kurkum.
  7. Lisa konservtomatid koos purgis oleva mahlaga, läätsed, puljong ja vesi. Kuumuta suppi keemiseni. Seejärel lase keskmisel kuumusel ilma kaaneta umbes 30-35 minutit podiseda, kuni läätsed on valmis.
  8. Sega supi sisse india pähklitest koor, lehtpeet, sool ja pipar. Lisa vähehaaval maitse järgi äädikat. Keeda suppi veel paar minutit.
  9. Serveeri maitserohelisega.

Retsept ja pilt: Hummusapien

Kommenteeri: