Aasiapärane köögivilja-nuudlisupp

Vaja läheb:

  • 1 suur punane sibul
  • 3 küüslauguküünt
  • 3 vart hiina kapsast (algses retseptis on kasutatud bok choy-d, kuid seda ei pruugi eesti poodides leiduda)
  • 3 sellerivart
  • 2 väikest brokolit
  • 4 klaasitäit köögiviljapuljongit
  • 3 klaasitäit vett
  • 3 spl sojakastet või tamarit
  • 1 spl riisiäädikat
  • 1 spl seesamiõli või 80 ml puljongit või vett
  • ½ tl srirachat või mingit muud vürtsikat kastet (soovi korral)
  • 3 kuhjaga spl värsket tükeldatud koriandrit
  • ½ spl väga väikesteks tükkideks lõigatud ingverit (sobib ka jahvatatud ingveripulber)
  • 100-150 g tatrajahust nuudleid (soba nuudlid)
  • 1 klaasitäis tükeldatud punast kapsast
  • poole laimi mahl
  • maitse järgi soola ja pipart

Kuidas teha?

  1. Tükelda sibul, kapsad, seller ja brokoli. Tükelda, purusta või riivi küüslauk.
  2. Kuumuta keskmisel kuumusel poti põhjas seesamiõli (või 80 ml puljongit/vett).
  3. Prae sibulat ja küüslauku umbes 2-3 minutit.
  4. Lisa kapsas, seller, brokoli, puljong ja vesi.
  5. Kuumuta keemiseni, seejärel lase madalal-keskmisel kuumusel 7-8 minutit podiseda.
  6. Lisa ülejäänud koostisosad ja keeda suppi, kuni tatranuudlid ja köögiviljad on valmis.
  7. Serveeri värske koriandriga.

Retsept ja pilt: The Glowing Fridge

Kommenteeri: