Taimne lõhesupp

Vaja läheb:

  • 1400 ml keeva vett
  • 2 sibulat
  • 3 sl õli
  • 275 g maguskartuli kuubikuid
  • 2 keskmist kartulit
  • 1 tl kuivatatud tilli
  • 1 sl riivitud sidrunikoort
  • 2 ½ – 3 tl soola
  • 2 norilehte
  • 175 ml taimset koort
  • ½ sl sidrunimahla
  • 1 tl roosuhkrut
  • vastavalt maitsele pipart
  • värsket tilli

Kuidas teha?

  1. Aja vesi kiirkeedukannuga keema. Samal ajal koori sibulad, lõika need neljaks sektoriks ja viiluta. Aja paksema põhjaga pott kuumaks. Vala sinna õli ja lisa sibulaviilud. Prae paar minutit.
  2. Lisa maguskartulikuubikud, tavalise kartuli kuubikud, kuivatatud till ja sidrunikoor. Prae paar minutit.
  3. Lisa umbes pool soola kogusest koos neljaks rebitud norilehtedega. Vala peale keev vesi, sega, kata pott kaanega ja keeda umbes 10 – 15 minutit, kuni kartul on pehme.
  4. Eemalda supist norilehed. Lisa taimne koor, sidrunimahl, suhkur, pipar ja ülejäänud sool. Keeda paar minutit.
  5. Kõige lõpus lisa värske till, lase korraks keeda ja eemalda kuumus. Maitse ja lisa vajadusel soola, suhkrut või sidrunimahla.

Retsept ja pilt: Sandra Vungi (Taimetoit)

Kommenteeri: