Kreemine hernesupp
Vaja läheb:
- 2 liitrit vett
- 3 suurt porgandit ( ligikaudu 300 g)
- 3 sibulat
- 250 g kollaseid kuivatatud herneid
- 5 küüslauguküünt
- 2 supilusikatäit kookosõli
- 1 supilusikatäis vegan misopastat (nt Umami poest)
- (soovi korral ka tilk suitsusiirupit)
Kaunistuseks:
- 3 supilusikatäit taimset jogurtit
- pisut värsket peterselli
Kuidas teha?
- Kõigepealt pese herned paar korda läbi ja seejärel jäta nad vette likku.
- Puhasta ja haki sibul, porgand ja küüslauk.
- Lülita pliit sisse ja aseta pott pliidile. Pane üks supilusikatäis kookosõli poti põhja.
- Kui õli on kuum lisa sibul. Pruunista sibulat 3 minutit ja seejärel lisa küüslauk. Kuumuta sibulat ja küüslauku veel 2 minutit, aegajalt segades.
- Lisa seejärel porgand. Vajadusel lisa ka pisut vett, kui näed, et sibul hakkab poti külge. Prae porgandeid 5-7 minutit.
- Seejärel kurna herned ja lisa need potti. Kalla peale 2 liitrit vett. Keeda tasasel tulel 1,5 tundi.
- See tundub pikk aeg, kuid saad samal ajal toimetada teiste koduste toimetustega või lugeda raamatut. Aegajalt võid käia segamas ja vaatamas kas herned on juba pehmeks muutunud.
- Kui herned on pehmed lisa miso ja suitsusiirup. Sega läbi ja lülita pliit välja.
- Lisa supp köögikombaini. Pulseeri, kuni supp on muutunud kreemijaks.
- Lisa üks supilusikatäis kookosõli ja sega uuesti läbi.
- Serveerimiseks võta kauss. Kalla supp kaussi, lisa peale supilusikatäis taimset jogurtit ja värske petersell. Head isu!
Retsept ja pilt: Kariina Kuningas (Spice the Spirit)