Tatra-bataadikauss

Vaja läheb:

  • 200 g keedetud tatart
  • 100 g kikerherneid
  • 2 spl seesamiseemneid
  • 100 g keedetud bataati
  • 20 g spinatit
  • 80 g jääsalatit
  • 60 g maisi
  • 70 g ananassikuubikuid
  • karrisegu
  • idusid

Õlikaste:

  • 4 spl extra virgin oliivõli
  • 1 spl trühvliõli
  • 1 spl agaavisiirup
  • 1 spl sidrunimahl
  • 0,5 tl tüümiani
  • 0,5 tl köömneid
  • peotäis värsket basiilikut
  • veidi soola

Kuidas teha?

  1. Pese ja tükelda bataat, keeda pehmeks (selleks läheb u 10 min).
  2. Keeda tatar.
  3. Rösti pannil kikerherned karrisegu ja seesamiseemnetega.
  4. Haki jääsalat.
  5. Blenderda kõik õlikastme koostisosad ühtlaseks kastmeks.
  6. Serveerimiseks pane kausi põhja jääsalat, sinna peale tatar, sega juurde kikerherned, mais, ananass, bataadikuubikud ja spinat. Vala üle õlikastmega ning kaunista idudega.
  7. Soovi korral lisa ekstasärtsu saamiseks ka Krimchi kastet.

Retsept ja pilt: Tuulimaru

Kommenteeri: