Kevadrullid maapähklikastmega
Kevadrullid:
- 12 lehte 22 cm riisipaberit (leiab Selverist, Prismast, Rimist, Umamist jne)
- 12 võisalati lehte
- 1 punane paprika
- 2 porgandit
- Pool pikka kurki
- Veerand punast kapsast
- Värske piparmünt
- Värske basiilik
Maapähklikaste:
- 125 g maapähklivõid
- 120 ml vett
- 2 spl riisiäädikat
- 2 spl sojakastet või tamarit
- 1,5-2 spl vahtrasiirupit
- 1 tl röstitud seesamiseemnete õli
Kuidas teha?
- Maapähklikastme tegemine on imelihtne: sega kahvli või vispliga kõik koostisosad kokku kuni saad ühtlase kreemise kastme.
- Pese köögiviljad, koori porgand, puhasta paprika. Lõika paprika, porgandid, kurk ja kapsas peenikesteks ribadeks.
- Täida madal ja lai kauss sooja veega ning tee lõikelaua pind niiskeks. Säti lõigatud köögiviljad lähedale ning võta välja taldrik, kuhu valmis kevadrullid panna.
- Aseta riisipaberileht vette ja keera ümber nii, et riisipaber saaks üleni niiskeks. Tõsta riisipaber niiskele lõikelauale. Aseta riisipaberile salatileht, köögiviljaribad ja värsked ürdid ühest äärest paari sentimeetri kaugusele.
- Alustadest ühest äärest hakka rulli kokku keerama, poolepeal keera külgmised ääred sisse ja keerake rull lõpuni. Kui riisipaber on rulli keeramiseks liiga pange, siis oota 10-15 sekundit ja lase riisipaberil natuke pehmeneda.
- Tee sama ülejäänud lehtede ja köögiviljadega.
Retsept ja pilt: Healthy Nibbles