Kevadrullid maapähklikastmega

Kevadrullid:

  • 12 lehte 22 cm riisipaberit (leiab Selverist, Prismast, Rimist, Umamist jne)
  • 12 võisalati lehte
  • 1 punane paprika
  • 2 porgandit
  • Pool pikka kurki
  • Veerand punast kapsast
  • Värske piparmünt
  • Värske basiilik

Maapähklikaste:

  • 125 g maapähklivõid
  • 120 ml vett
  • 2 spl riisiäädikat
  • 2 spl sojakastet või tamarit
  • 1,5-2 spl vahtrasiirupit
  • 1 tl röstitud seesamiseemnete õli

Kuidas teha?

  1. Maapähklikastme tegemine on imelihtne: sega kahvli või vispliga kõik koostisosad kokku kuni saad ühtlase kreemise kastme.
  2. Pese köögiviljad, koori porgand, puhasta paprika. Lõika paprika, porgandid, kurk ja kapsas peenikesteks ribadeks.
  3. Täida madal ja lai kauss sooja veega ning tee lõikelaua pind niiskeks. Säti lõigatud köögiviljad lähedale ning võta välja taldrik, kuhu valmis kevadrullid panna.
  4. Aseta riisipaberileht vette ja keera ümber nii, et riisipaber saaks üleni niiskeks. Tõsta riisipaber niiskele lõikelauale. Aseta riisipaberile salatileht, köögiviljaribad ja värsked ürdid ühest äärest paari sentimeetri kaugusele.
  5. Alustadest ühest äärest hakka rulli kokku keerama, poolepeal keera külgmised ääred sisse ja keerake rull lõpuni. Kui riisipaber on rulli keeramiseks liiga pange, siis oota 10-15 sekundit ja lase riisipaberil natuke pehmeneda.
  6. Tee sama ülejäänud lehtede ja köögiviljadega.

Retsept ja pilt: Healthy Nibbles

Kommenteeri: