Šokolaadi-piparmündipätsikesed
Vaja läheb:
- 240 g kookoshelbeid
- 30 ml vahtrasiirupit
- 0,5-0,75 tl piparmündiekstrakti
- 2 tl kookosõli
- 120 g tumedat šokolaadi
Kuidas teha?
- Töötle kookoshelbeid köögikombainis või võimsas blenderis kuni moodustub ühtlane pasta. Kui vaja, siis kraabi vahepeal segu äärtlelt keskele tagasi. Pasta tekstuur peaks näppude vahel meenutama tainast.
- Lisa vahtrasiirup, piparmündiekstrakt ja pool sulatatud kookosõlist. Sega läbi, vajadusel kraabi jälle segu äärtest keskele. Peaks jääma ilus taignalaadne segu.
- Võta supilusikatäis segu, rulli õrnalt pallike ja vajuta lapikuks pätsiks. Aseta küpsetuspaberiga kaetud taldrikule või alusele. Jätka kuni segu otsa saab, peaks saama umbes 14 pätsikest. Aseta sügavkülma 10 minutiks.
- Sulata šokolaad koos ülejäänud kookosõliga veevannil või mikrolaineahjus.
- Kasta kookoshelbepätsikesed ühekaupa šokolaadi ning aseta tagasi küpsetuspaberile.
- Aseta külmkappi või tagasi sügavkülma kuni šokolaad taheneb. Piparmündi pätsikesed säilivad toatemperatuuril 3-4 päeva või sügavkülmas kuni kuu.
Retsept ja pilt: Hello Veggie