Täidetud kartulikoogid

Vaja läheb:

  • 1 kilogramm kartuleid
  • 80 grammi riisijahu
  • 40 grammi maisitärklist või tapioki jahu
  • 250 grammi seeni
  • 1/2 suvikõrvitsat
  • 1 sibul
  • 1 paprika
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 teelusikas Itaalia maitseainesegu
  • 1 teelusikas sibulapulbrit
  • 1 teelusikas küüslaugupulbrit
  • 1/2 teelusikat jahvatatud vürtsköömneid
  • 1/4 teelusikat punase pipra helbeid
  • veidi soola, pipart ja muskaatpähklit
  • õli praadimiseks
  • soovi korral vegan juustu

Kuidas teha?

  1. Keeda kooritud ning väiksemateks tükkideks lõigatud kartuleid soolaga maitsestatud vees umbes 20 minutit.
  2. Maitsesta pehmeks keenud kartulid soola, pipra ja muskaatpähkliga ning tambi pudruks. Ära kasuta köögikombaini või saumiksrit, kuna need muudavad kartulipudru kleepuvaks.
  3. Lase tambitud kartulimassil jahtuda (samal ajal saad valmistada täidise), seejärel lisa riisijahu ja maisitärklis ning sega hoolikalt lusika või kätega.
  4. Haki köögiviljad ja seened ning prae sibulat veidikese õliga pannil umbes 3-4 minutit.
  5. Lisa seened, küüslauk, paprika ja suvikõrvits. Pruunista segu pannil paar minutit ning maitsesta soola, punase pipra ja Itaalia vürtsiseguga.
  6. Jaga tainas kaheksaks osaks (iga osa umbes 120 grammi) ja vormi need pallideks. Tee iga palli sisse süvend ning lisa sinna umbes poolteist supilusikat täidist. Soovi korral lisa ka vegan juustu. Võta süvendi katmiseks tainast juurde ning seejärel vormi pallidest paksud pannkoogikesed.
  7. Kuumuta pannil umbes kaks supilusikat õli ja prae kartulikooke keskmisel kuumusel mõlemalt poolt, kuni need on kuldpruunid. Koogid tulevad väljast krõbedad ja seest pehmed. Kui soovid veelgi krõbedamat tulemust, siis küpseta neid lisaks veel umbes 20 minutit ahjus 180-200 kraadi juures.

Retsept ja pilt: Ela Vegan

Kommenteeri: