Taimetoidumessi-eri: vürtsised corn dog’id

Vaja läheb:

Tainas

  • 1 ¼ tassi jahu
  • 1 tass maisijahu
  • 1 supilusikas suhkrut
  • 1 supilusikas soola
  • 1 supilusikas küüslaugupulbrit
  • 1 supilusikas sibulapulbrit
  • 1 supilusikas küpsetuspulbrit
  • 1 teelusikas Cayenne’i pipart
  • 1 teelusikas tšillihelbeid
  • ¼ teelusikas pipart
  • 1 ½ tassi sojapiima või vett

Frittimiseks

  • 1 liiter õli
  • 2 pakki Boni grillvorste
  • 16 puust tikku (mida jämedamad, seda lihtsam)

Valmistamine:

  1. Sega kokku kuivained ja seejärel lisa vedelik.
  2. Lõika grillvorstid pooleks. Torka vorsti sisse puust tikud.
  3. Kuumuta õli küpsetamistemperatuurini. Õli kuumust saab kontrollida, kui aeg-ajalt tilgutada pisike kogus tainast õlisse. Kui tainas hakkab kiiresti küpsema ning tõuseb õli peale ja muutub kiiresti pruuniks, siis on õli küpsetusvalmis.
  4. Kasta viiner tainasse ning aseta õlisse. Corn dog on valmis, kui on ilus kuldpruun.

Retsept ja pilt: Regly Johanson, Taimetoidumess

Kommenteeri: