Soolane pudrukauss
Vaja läheb:
- ½ tassi kaerakruupe
- vett
- 20 grammi tempehit või tofut
- veidi õli praadimiseks
- 1 teelusikas sojakastet
- ½ väiksemat avokaadot
- 1 supilusikas maitsepärmi
- 1 supilusikas röstsibulat
Kuidas teha?
- Leota kaerakruupe 20 minutit vees.
- Samal ajal lõika tempeh või tofu väikesteks laastudeks ning pane need vähese õliga pannile praadima. Lisa sojakaste ning prae, kuni tempeh või tofu muutub kergelt krõbedaks.
- Loputa ja kurna kaerakruubid ning pane need umbes 20 minutiks vette keema. Vett pane nii palju, et kaerakruubid oleksid ilusti kaetud. Vajadusel saad keetmise ajal jooksvalt veel vett juurde lisada.
- Kui puder on valmis, pane see kaussi ning lisa pudru peale eelnevalt ette valmistatud tempeh või tofu, kuubikuteks lõigatud avokaado, röstitud sibul ja maitsepärm.
- Naudi putru just selliselt serveerituna või sega kõik eelnevalt läbi.
Retsept ja foto: Kertu Ausing