Prantsusepärane sibuladipp
Vaja läheb:
- 1 supilusikas õli
- 1 keskmine sibul
- 1 ⅓ tassi vegan hapukoort (sobib nii isetehtud kui ka valmistoode)
- 1 teelusikas tamarit
- ¾ teelusikat sibulapulbrit
- ¼ teelusikat küüslaugupulbrit
- näpuotsatäis suitsupaprikapulbrit (valikuline)
- valget äädikat, õunaäädikat või sidrunimahla maitsestamiseks
- soola ja pipart maitsestamiseks
- peterselli kaunistamiseks
Kuidas teha?
- Kuumuta pannil õli ning kui see on kuum, lisa hakitud sibul. Prae keskmisel kuumusel umbes 5 minutit aeg-ajalt segades. Seejärel lisa veidi vett või köögiviljapuljongit ning prae sibulat veel umbes 20 minutit, kuni see on ilusti karamelliseerunud.
- Pane keskmisesse kaussi vegan hapukoor, karamelliseeritud sibul ja kõik teised koostisosad. Sega.
- Maitse ning lisa vajadusel maitseaineid. Soovi korral võid lisada ka näpuotsatäie cayenne’i pipart teravuse jaoks. Kaunista värske peterselliga ja naudi.
- Juhul, kui eelistad pigem kreemisemat tekstuuri, võid dipi enne serveerimist ka ära püreestada.
- Retsept ja pilt: Elavegan