
Suvikõrvitsa brownie
Vaja läheb:
- 200 grammi suvikõrvitsat
- 200 grammi pehmeid datleid (näiteks Rimis saada olevad “Selection by Rimi JUICY DATES”)
- 150 grammi riisijahu
- 70 grammi pähkleid
- 40 grammi kakaopulbrit
- 2 supilusikat linaseemneid
- ½ teelusikat soodat
- näpuotsaga soola
- 1 supilusikas õunaäädikat
- 100-150 milliliitrit taimset piima (täpne kogus sõltub sellest, kui mahlane on suvikõrvits)
Kuidas teha?
- Vajadusel eemalda datlitest kivid ja seejärel riivi suvikõrvits. Blenderda need blenderis koos väikese koguse taimse piimaga ühtlaseks massiks.
- Purusta pähklid ja linaseemned ning sega omavahel kokku kõik kuivained.
- Lisa kuivainemassile datlitest ja suvikõrvitsast saadud segu, õunaäädikas ja osa piimast. Sega põhjalikult, kuni saad ühtlase taina. Konsistents ei tohi olla liiga vedel, taigen peab aeglaselt lusikalt voolama.
- Aseta tainas küpsetusvormi ja küpseta browniet 25-35 minutit 180 kraadi juures.
- Soovi korral kata kook glasuuriga. Selleks tarbeks kasuta tumedat šokolaadi ning sulata see veevannil koos 3-5 supilusika taimse piimaga.
Retsept ja pilt: eatplants_savelives