Frititud kalmaariamps

Vaja läheb:

Seente jaoks

  • 100 grammi austerservikuid
  • näpuotsatäis soola
  • näpuotsatäis musta pipart
  • näpuotsatäis paprikapulbrit
  • ½ küüslauguküünt

Taigna jaoks

  • 4 supilusikat magustamata mandlipiima
  • 2 supilusikat jahu
  • ¼ teelusikat soola

Paneeringuks

  • 6 supilusikat jahu
  • õli praadimiseks

Valmistamine:

  1. Rebi seened õrnalt käte vahel parajateks ribadeks ning sega need soola, pipra, paprikapulbri ning hakitud küüslauguga.
  2. Sega teises kausis hoolikalt omavahel mandlipiim, jahu ja sool.
  3. Pane taldrikule 6 supilusikat jahu.
  4. Aseta kõik kolm eelnevalt ette valmistatud nõud mugavalt kõrvuti.
  5. Vala väiksemale pannile umbes 3 sentimeetri jagu õli ning kuumuta kõrgel kuumusel.
  6. Aseta õli sisse puust lusikas. Kui õli hakkab lusika ümber mullitama, on see piisavalt kuum. Seejärel keera kuumus keskmiseks.
  7. Võta tükk austerservikut, kasta see taignasse ja kata jahuga, seejärel pane see vaikselt pannile õli sisse.
  8. Korda protsessi kõigi seenetükkidega, kuid ära friti korraga rohkem kui 4-5 tükki. Kui asetad korraga õlisse liiga palju tükke, siis võivad need kokku kleepuda.
  9. Kui seened on saavutanud mõnusa kuldse värvuse, on need valmis.
  10. Aseta valmis seened üleliigse õli eraldamiseks imava köögipaberi või köögirätikuga kaetud kandikule ning lase neil 5-10 minutit jahtuda.
  11. Serveeri värskelt pressitud laimimahla ning oma lemmikkastmega. Hästi sobivad näiteks magus tšillikaste, ketšup või veganmajonees.

Retsept ja pilt: K33 Kitchen

Kommenteeri: