Frititud kalmaariamps
Vaja läheb:
Seente jaoks
- 100 grammi austerservikuid
- näpuotsatäis soola
- näpuotsatäis musta pipart
- näpuotsatäis paprikapulbrit
- ½ küüslauguküünt
Taigna jaoks
- 4 supilusikat magustamata mandlipiima
- 2 supilusikat jahu
- ¼ teelusikat soola
Paneeringuks
- 6 supilusikat jahu
- õli praadimiseks
Valmistamine:
- Rebi seened õrnalt käte vahel parajateks ribadeks ning sega need soola, pipra, paprikapulbri ning hakitud küüslauguga.
- Sega teises kausis hoolikalt omavahel mandlipiim, jahu ja sool.
- Pane taldrikule 6 supilusikat jahu.
- Aseta kõik kolm eelnevalt ette valmistatud nõud mugavalt kõrvuti.
- Vala väiksemale pannile umbes 3 sentimeetri jagu õli ning kuumuta kõrgel kuumusel.
- Aseta õli sisse puust lusikas. Kui õli hakkab lusika ümber mullitama, on see piisavalt kuum. Seejärel keera kuumus keskmiseks.
- Võta tükk austerservikut, kasta see taignasse ja kata jahuga, seejärel pane see vaikselt pannile õli sisse.
- Korda protsessi kõigi seenetükkidega, kuid ära friti korraga rohkem kui 4-5 tükki. Kui asetad korraga õlisse liiga palju tükke, siis võivad need kokku kleepuda.
- Kui seened on saavutanud mõnusa kuldse värvuse, on need valmis.
- Aseta valmis seened üleliigse õli eraldamiseks imava köögipaberi või köögirätikuga kaetud kandikule ning lase neil 5-10 minutit jahtuda.
- Serveeri värskelt pressitud laimimahla ning oma lemmikkastmega. Hästi sobivad näiteks magus tšillikaste, ketšup või veganmajonees.
Retsept ja pilt: K33 Kitchen