Tofu quiche
Vaja läheb:
Tofu”muna” kreemi jaoks
• 250 g tofut
• 4 spl maitsepärmi
• 5 spl kikerhernejahu
• 120-200 ml taimepiima/vett
• Maitseained: 3 näpuotsatäit kurkumit, maitse järgi jahvatatud ingverit, musta pipart, musta soola (mis annab munamaitse)
Sisu jaoks (kasuta endale meelepäraseid köögivilju või nt:)
• Hakitud brokkolit
• Hakitud porrulauku
• Hakitud spinatit
• Viilutatud šampinjone
• Kirsstomateid
Valmistamine:
1. Pane ahi 170 kraadile (eelistatult pöördõhule) sooja. Kata (21×21 cm) ahjuvorm küpsetuspaberiga või määri vähese koguse kookosõli/muu rasvainega.
2. Sega blendris/miksriga kokku tofukreemi koostisosad, kuni moodustub kreemjas siledapoolne pasta.
3. Sega köögiviljad kokku tofukreemiga ja vala saadud segu ühtlase kihina ahjuvormi.
4. Küpseta 170C kraadi juures 20-25 minutit, seejärel lase 5-10 minutit toatemperatuuril jahtuda.
5. Naudi igat ampsu soovitatavalt ilma ühegi elektroonikata, tunneta lõhna, vaatle värve, jaga tänulikkust.
*Autori soovitus: sama tofukreem sobib nagu valatult ka “täidetud munade” ja “kiluvõileiva” peale.
Retsept ja pilt: Nourishing Treats