Banaaniõitest vegan “kala”
Vaja läheb:
• 1 purk banaaniõisi soolvees (saab tellida näiteks Veggo lehelt)
• praadimiseks õli
Jahusegu jaoks:
• 125 grammi jahu
• 0,5 teelusikat soola
• 1 teelusikas tilli
• 1,5 supilusikat purustatud nori
Taigna jaoks:
• 125 grammi jahu
• 0,5 teelusikat soola
• näpuotsatäis kurkumit
• 1 supilusikas hapukurgivedelikku
• 1 supilusikas kapparite soolvett või selle asemel veel hapukurgivedelikku
• 2 teelusikat sidrunimahla
• 140 milliliitrit gaseeritud vett
*Nendest kogustest saab umbes 8 tükki, kuid täpsemalt oleneb see sellest, kui palju banaaniõisi purgis on.
Valmistamine:
1. Loputa ja kurna banaaniõied.
2. Sega eraldi kaussides kokku jahusegu ning taimas.
3. Kuumuta potis või vokkpannil õli. Õli peab olema piisavalt, et banaaniõied saaksid õlis ujuda, kuid jäta potti või pannile piisavalt ruumi, et õli üle ääre ei hakkaks tulema.
4. Veereta banaaniõisi jahusegus ning kasta seejärel tainasse. Siis aseta banaaniõied ettevaatlikult õlisse ning lase neil praadida umbes 4-5 minutit, kuni need on kuldpruunid. Keera õisi ühe korra.
5. Aseta praetud banaaniõied köögipaberile, et eemaldada üleliigne õli.
6. Serveeri näiteks tartar-kastme, friikartulite ning hernepüreega. Puista peale värsket tilli ning pigista peale sidrunimahla.
Retsept ja pilt: Elephantastic Vegan