Värske uuring: viis tulevikutrendi vegantoidumaailmas

Värske uuring toob välja viis trendi, mis mõjutavad taimse toidu turgu. Uuringu käigus küsitleti rohkem kui 3000 tarbijat Euroopas ja 250 valdkonnaeksperti.

Tervis ja toitumine

Uuring näitab, et kuigi 54% eurooplastest on proovinud taimseid lihaalternatiive, on 12% lõpetanud selle ostmise ja 17% vähendanud selle tarbimist. Põhjuseks tuuakse sageli terviseprobleemid, mis näitab, et on vaja selgelt edastada toiteväärtuslikke eeliseid, nagu kõrge valgu- ja kiudainesisaldus ning vähem lisaaineid.

Maitse ja tekstuur

Halb maitse ja tekstuur on samuti üks levinumaid põhjusi, miks Euroopa tarbijad loobuvad taimsete lihaalternatiivide ostmisest. 32% vastanutest ütles, et nad ei taha neid tooteid üldse proovida. Uuring näitab, et ostjad soovivad uusi vorme, nagu näiteks rebitud „liha“, taimne šašlõkk ja „kana“ tiivad.

“Tõeliselt mitte liha” tooted

Kasvab ka huvi taimsete toodete vastu, mille eesmärk ei ole liha jäljendada. Näiteks saab tuua ettevõtte Valyncia, mis kasutas mikroobset kääritamist, et arendada magusa maitsega marjapõhist valku, mis on nii jätkusuutlik alternatiiv loomsele valgule kui ka tervislikum suhkruasendaja.

Raha väärtuse suhe

Uuring näitab, et taimed tooted peavad vastama rohketele standarditele, sealhulgas hea maitse, kõrge toiteväärtus, jätkusuutlikkus, mugavus, ja pakkuma toidukogemust, mis õigustaks nende hinda, mis on sageli kõrgem kui võrreldavate loomsete toodete hind.

Jätkusuutlikkus ja puhtad märgised

Uuringus tuuakse esile nõudlus keskkonnasõbraliku ja jätkusuutliku toidu järele. Mõned tarbijad seavad siiski kahtluse alla, kas taimsed alternatiivid on sellega kooskõlas, väljendades muret liigse pakendamise ja päritolu läbipaistvuse puudumise pärast. See näitab vajadust tegeleda nende valupunktidega.

Loe lähemalt: Vegconomist: New Research Reveals Five Trends Shaping the Future of the Plant-Based Industry

Kommenteeri: