Aasiapärane köögivilja-nuudlisupp
Vaja läheb:
- 1 suur punane sibul
- 3 küüslauguküünt
- 3 vart hiina kapsast (algses retseptis on kasutatud bok choy-d, kuid seda ei pruugi eesti poodides leiduda)
- 3 sellerivart
- 2 väikest brokolit
- 4 klaasitäit köögiviljapuljongit
- 3 klaasitäit vett
- 3 spl sojakastet või tamarit
- 1 spl riisiäädikat
- 1 spl seesamiõli või 80 ml puljongit või vett
- ½ tl srirachat või mingit muud vürtsikat kastet (soovi korral)
- 3 kuhjaga spl värsket tükeldatud koriandrit
- ½ spl väga väikesteks tükkideks lõigatud ingverit (sobib ka jahvatatud ingveripulber)
- 100-150 g tatrajahust nuudleid (soba nuudlid)
- 1 klaasitäis tükeldatud punast kapsast
- poole laimi mahl
- maitse järgi soola ja pipart
Kuidas teha?
- Tükelda sibul, kapsad, seller ja brokoli. Tükelda, purusta või riivi küüslauk.
- Kuumuta keskmisel kuumusel poti põhjas seesamiõli (või 80 ml puljongit/vett).
- Prae sibulat ja küüslauku umbes 2-3 minutit.
- Lisa kapsas, seller, brokoli, puljong ja vesi.
- Kuumuta keemiseni, seejärel lase madalal-keskmisel kuumusel 7-8 minutit podiseda.
- Lisa ülejäänud koostisosad ja keeda suppi, kuni tatranuudlid ja köögiviljad on valmis.
- Serveeri värske koriandriga.
Retsept ja pilt: The Glowing Fridge