Ahjukartulid Vöneri-seenetäidisega

Täidis:

  • 1 pakk Vönerit
  • 200 g šampinjone või kukeseeni
  • 1 väike või ½ suurt sibulat
  • 1 küüs küüslauku
  • sool
  • pipar

Kartulid:

  • 6 suurt kartulit
  • 6 spl oliiviõli
  • meresoola

Kaste:

  • sinepi- kurgisalatit
  • 6 spl Vöneri Mother of Sauces kastet

Kuidas teha?

  1. Pese kartulid harjaga hoolikalt puhtaks. Kuivata ja torka kartulitesse kahvliga augd. Lõika kartuli pealispinnale kaks ristlõiget. Kalla lõiked üle õliga raputa maitsestamiseks ka meresoola.
  2. Mässi iga kartul eraldi fooliumisse, küpseta 175 kraadises ahjus 1,5–2 tundi.
  3. Viiluta seened ja tükelda sibul. Prae seeni paar minutit pannil, lisa sibulad ja pruunista paar minutit. Lisa Vöner ja hauta segades mõni minut. Maitsesta soola ja pipraga.
  4. Võta küpsenud kartulid ahjust välja ja pigista kartuleid külgedelt nii, et need avaneksid ristlõike kohalt ja täidise jaoks tekiks mõnus avaus.
  5. Täida iga kartul sinepisalati, 1 spl Mother of Sauces kastme ja seenetäidisega. Täidis, mis päris kartuli sisse ei mahu saad kaunistuseks kuhjata kartuli peale.
  6. Kaunista värskete ürtidega.
  7. Serveeri kuumalt.

Retsept ja pilt: Vöner

Kommenteeri: