Biluvõileib
Kogusest saab 10 biluvõileiba.
Vaja läheb:
- 150 g baklažaani
- 100 ml hapukurgi vedelikku
- 5 g tilli
- 5 g kuivatatud Biyori wakamet (või 2 nori lehte)
- 2 teelusikatäis soola
- teelusikatäis sidrunipipart
- 1 nori leht
- 5 musta leiva viilu
- 1 supilusikatäis margariini või taimset võid
Kreem:
- 2 väikest keedetud kartulit
- teelusikatäis taimset majoneesi
- teelusikatäis taimset jogurtit
- pool teelusikatäit musta soola
- pisut kurkumi
Kuidas teha?
- Alustuseks pange baklažaan marinaadi. Selleks on vaja lõigata baklažaan 0,5 cm paksusteks viiludeks. Asetage kaussi hapukurgi vedelik, till, kuivatatud wakame ja baklažaani laastud. Segage korralikult läbi ja puistage peale 1 teelusikatäis soola ja sidrunipipar. Pange kauss külmkappi 10 minutiks.
- Kreemi valmistamiseks läheb vaja kahte väikest keedetud kartulit või 1 poolikut kartulit. Selle jaoks pange väiksesse potti vesi ja asetage see pliidile keema. Koorige ja tükeldage kartulid väikesteks tükkideks, et need keeksid kiiremini pehmeks. Kui vesi keeb asetage potti kartulid. Keetke ligikaudu 10 minutiti. Katsuge kahvliga veendumaks, et kartulid on piisavalt pehmed. Kui kahvel läheb kergelt kartuli tükist läbi, keerake pliit kinni ja kurnake vesi. Võtke pudrunui või käsiblender ja lisage kaussi keedetud kartulid, majonees, jogurt, kurkum (värvi jaoks) ja must sool. Pudrustage kogu mass ja maitske. Vajadusel lisage soola.
- Võtke külmkapist marineeritud baklažaanid. Kuumutage pann ja lisage pisut õli. Lõigake baklažaani viilud pooleks. Võtke nori leht ja lõigake oma korda 10 pikaks viiluks. Katke baklažaani ribad noriga ja asetage kuumale pannile. Praadige alt 3-5 minutit. Seejärel keerake viilud teistpidi ja praadige veel 1-2 minutit nori poolelt. Keerake pliit kinni ja asetage baklažaani viilud taldrikule.
- Kaunilt serveerimiseks võtke leiva viilud ja ümara suuga klaas. Lõigake klaasi äärega ringikujulised leivakesed. Ühest viilust leivast saab 2 leiva ringi. Määrige leivad võiga.
Retsept ja pilt: Kariina Kuningas / Spice the Spirit