Boquerones en vinagre ehk marineeritud anšoovised
Vaja läheb:
- 1 suur suvikõrvits (400 g)
- 1 norileht või 2 spl nori norihelbeid
- 1 tl soola
- 200 ml õunaäädikat
- 65 ml vett
- 2 küüslauguküünt, hakitud
- 2 spl petersell
- 1–2 spl oliiviõli
Kuidas teha?
- Koori suvikõrvits, koogi keskosa (seemned) välja ja lõika 3 mm suvikõrvitsa ribad.
- Kui kasutad norilehti, siis blenderda ja haki lehed kuni saad helbed.
- Sega suvikõrvits ja sool suures klaaskausis.
- Lisa äädikas, vesi ja norihelbed, sega. Pane külmkappi marineerima vähemalt 4 tunniks, võimalusel üle öö.
- Nõruta suvikõrvitsa ribad ja loputa korralikult, et neile ei jääks tugevat äädika maitset.
- Serveeri küüslaugu, peterselli ja õliga.
- Võib külmkapis kinnises anumas säilitada 2-3 päeva.
Retsept ja pilt: Simple Vegan Blog