Boquerones en vinagre ehk marineeritud anšoovised

Vaja läheb:

  • 1 suur suvikõrvits (400 g)
  • 1 norileht või 2 spl nori norihelbeid
  • 1 tl soola
  • 200 ml õunaäädikat
  • 65 ml vett
  • 2 küüslauguküünt, hakitud
  • 2 spl petersell
  • 1–2 spl oliiviõli

Kuidas teha?

  1. Koori suvikõrvits, koogi keskosa (seemned) välja ja lõika 3 mm suvikõrvitsa ribad.
  2. Kui kasutad norilehti, siis blenderda ja haki lehed kuni saad helbed.
  3. Sega suvikõrvits ja sool suures klaaskausis.
  4. Lisa äädikas, vesi ja norihelbed, sega. Pane külmkappi marineerima vähemalt 4 tunniks, võimalusel üle öö. 
  5. Nõruta suvikõrvitsa ribad ja loputa korralikult, et neile ei jääks tugevat äädika maitset.
  6. Serveeri küüslaugu, peterselli ja õliga.
  7. Võib külmkapis kinnises anumas säilitada 2-3 päeva.

Retsept ja pilt: Simple Vegan Blog

Kommenteeri: