Borš
Vaja läheb:
- 1 spl oliivi- või kookosõli
- 1 väike sibul
- 1 tl kööment
- 2 suurt porgandit
- 3 peeti
- 3 keskmist kartulit
- 4 klaasitäit tükeldatud kapsast
- 6 klaasitäit puljongit
- 1 spl õunaäädikat
- värske till või petersell
- taimne hapukoor (soovi korral)
- pipar
- sool
Kuidas teha?
- Lõika sibul ja porgandid väikesteks tükkideks ning peedid ja kartulid natuke suuremateks tükkideks.
- Kuumuta suures supipotis keskmisel kuumusel õli. Lisa sibul ja prae umbes 7 minutit.
- Sega sisse köömned ja prae veel pool minutit.
- Lisa porgand, peet, kartul ja kapsas, sega põhjalikult.
- Lisa puljong ja kuumuta keemiseni. Seejärel keera kuumus madalamaks ning lase supil 20 minutit podiseda, kuni köögiviljad on piisavalt pehmed.
- Maitsesta õunaäädika, soola ja pipraga.
- Serveeri taimse hapukoore ja värske maitserohelisega.
Märkus:
- Supp säilib õhukindlas anumas külmkapis umbes 5 päeva ning sügavkülmas umbes kuu aega.
Retsept ja pilt: My Darling Vegan