Brokolipüreesupp

Vaja läheb:

  • 3/4 klaasitäit india pähkleid
  • 2 tl oliiviõli
  • 2 keskmist sibulat
  • 2 sellerivart
  • 3 porgandit
  • 3 küüslauguküünt
  • 500 ml kausitäis brokoliõisikuid
  • 6 klaasitäit vett
  • 1,5 tl soola
  • pipar

Kuidas teha?

  1. Leota india pähkleid kuumas vees 15-30 minutit. Haki köögiviljad ühesuurusteks tükkideks ja purusta küüslauk. 
  2. Lisa õli suurde potti ja kuumuta keskmisel kuumusel. Lisa sibul ja näpuotsatäis soola ning prae umbes 3 minutit.
  3. Lisa seller ja porgand ning prae veel 5 minutit. Lisa küüslauk ja brokoli ning prae veel 5 minutit.
  4. Lisa 5 klaasitäit vett, sool ja pipar. Sega ja oota kuni keemiseni, seejärel keera kuumus madalaks ja lase 15 minutit kaane all podiseda.
  5. Vala india pähklite vesi ära ning aseta pähklid koos 1 klaasi veega blenderisse. Blenderda kuni tekib kreemjas segu.
  6. Mikserda supp saumiksriga ühtlaseks püreeks. Selleks võib kasutada ka suure kannuga blenderit, kuid sel juhul on soovitatav supil enne jahtuda lasta.
  7. Sega supi sisse india pähkli koor. Maitse ja lisa soovi korral soola ja pipart või muid maitseaineid. 

Retsepti ja pildi allikas: Hummu Sapien

Kommenteeri: