Faux gras ehk vegan foie gras
Vaja läheb:
• pool suuremat porgandit
• pool suuremat sibulat
• 2 küüslauguküünt
•125 g šampinjone
• 20 g brändit
• 30 g Kreeka pähkleid
• 50 g keedetud põldube
• vesi
• mõni leheke rosmariini
• sojakaste
• maitsepärm
• sool
• pipar
Kuidas teha?
1. Kuumuta poti põhjas hakitud sibul, küüslauk ja porgand.
2. Lisa potti šampinjonid ning prae veidi.
3. Vala potti brändi ning lase alkoholil välja keeda.
4. Vala potti vesi nii, et kõik koostisosad oleksid kaetud. Vähenda pliidil kuumust ning hauta koostisosad pehmeks. Samal ajal rösi ahjus Kreeka pähklid.
5. Blenderda kõik koostisosad ühtlaseks massiks ja maitsesta.
Retsept: Loomus, pilt: Eleonore Susi