Heeringase mekiga marineeritud suitsutofu

Vaja läheb:

• 300 g suitsutatud tofut
• 1 porgand
• 1 punane sibul
• 3 cm jupp mädarõigast (u 15 g)

Marinaadi jaoks:

• 1 dl söögiäädikat
• 1 dl suhkrut
• 2 dl vett
• 1-2 tl soola
• 10 valget ja musta pipratera
• 10 nelki
• 2 tl sinepiseemneid
• 2 loorberilehte

Valmistamine:

1. Lõika tofu sentimeetripaksusteks viilakateks. Koori ja viiluta porgand ja sibul. Koori mädarõigas ja lõika see väga õhukesteks viiludeks – näiteks mandoliiniga.
2. Laota tofu-, porgandi-, sibula- ja mädarõikaviilud üksteise otsa klaaspurki (vähemalt 6 dl mahuga).
3. Valmista marinaad: pane kõik koostisosad keedupotti ja kuumuta, kuni suhkur on sulanud. Lase jahtuda.
4. Kalla marinaad purki tofu- ja köögiviljalõikude peale. Jäta purk vähemalt ööpäevaks külmikusse maitsestuma.

*Soovitus: Marineeritud tofu säilib külmas umbes nädala. Nii kaua maitse ainult paraneb!

Kommenteeri: