Herne-seitani hot dogid oliivitükkidega
Vaja läheb:
- 150 g poolitatud kollaseid herneid (kuivatatud)
- 150 g sibulat
- 30 g küüslauku
- 30 g maitsepärmi
- 30 g Dijoni sinepit
- 30 g neutraalse maitsega õli
- 225 g tomatipastat
- 3 spl sojakastet
- 1,5 tl musta pipart
- 1,5 tl koriandrit
- 1,5 tl köömneid
- 1,5 tl vedelat suitsu (valikuline)
- 60 g oliive ja 100-120 ml vedelikku sellest purgist
- 300 g seitanijahu
Valmistamine:
- Leota herneid üle öö külmas vees
- Keeda herned pehmeks ehk umbes 30 minutit.
- Samal ajal haki sibul keskmise suurusega tükkideks ja pane köögikombaini. Purusta küüslauk ja pane samuti köögikombaini. Lisa sinna kõik koostisosad peale herneste, oliivide ja seitanijahu. Töötle ühtlaseks püreeks.
- Loputa herned ning aseta need tagasi potti. Lisa hernestele oliivide vedelik. Keeda herneid vedeliku sees, kuni need on kõik vedeliku enda sisse tõmmanud. Lase hernestel natuke jahtuda ja lisa püreesse.
- Nüüd võib soovi korral maitse järgi lisada teisi ürte, näiteks basiilikut, oreganot või värsket rosmariini. Töötle kõik ühtlaseks. Lisa oliivid ja töötle madalal kiirusel, kuni oliividest on jäänud väikesed tükid. Ole ettevaatlik ja ära töötle liiga kaua!
- Pane vorstipüree suurde kaussi ning lisa seitanijahu. Sõtku tainast, kuni moodustub ühtlaselt tahke mass.
- Rebi taignast ühtlase suurusega tükid ja mudi need hot dogi kujulisteks tükkideks. Mässi hot dogid fooliumi sisse ning auruta neid 45 minutit aurutis.
- Lase täielikult maha jahtuda enne, kui vorstid külmkappi paned. Vorstid on kuumana pehmed, seega vajavad nad hoolikat käsitlemist.
- Külmkapis säilivad vorstid umbes nädala.
Sellest kogusest saab umbes 1,1 kilogrammi vorste.
Retsept ja pilt: Taavi Heinoja