Ingveriglasuuriga tofu
Vaja läheb:
- 1/2 tassi sojakastet
- 1/4 tassi pruuni suhkrut
- umbes 2,5-3 sentimeetrine jupp kooritud ingverit või 1/2 teelusikat jahvatatud ingverit
- 2 supilusikat seesamiõli
- 3 pakki tofut
- ananassi (soovi korral)
- veidi õli grilli määrimiseks
- bambusvardaid grillimiseks
Ettevalmistus:
- Võta tofu pakendist välja ning aseta taldrikule. Aseta tofust vedeliku eraldamiseks teine taldrik omakorda tofu peale ning lisa pealmisele taldrikule mingi raskem ese. Pressi tofut sel viisil umbes 1-2 tundi.
- Pane bambusvardad vähemalt 30 minutiks vette likku.
Kuidas teha?
- Pane väiksem pann pliidile ning lisa sinna sojakaste, pruun suhkur ja seesamiõli.
- Keera kuumus madalamapoolseks ning riivi sisse ingver.
- Lase glasuurisegul keema minna ning sega seda umbes 5 minutit, kuni suhkur on täielikult lahustunud.
- Keeda segu veel mõni minut, kuni see on paksenenud ja siirupine. Pärast pliidilt eemaldamist pakseneb glasuur jahtudes veelgi, seega ära konsistentsi pärast liialt muretse.
- Lõika kõigist kolmest tofust umbes 8-10 “pulka” ja torka neisse pikkupidi bambusvardad.
- Kui soovid kõrvale ka ananassi grillida, siis lõika ananassist meelepärased tükid ning aja ka need varda otsa.
- Tee grill korralikult õliga kokku ning grilli tofuvardaid 5-10 minutit. Ananassivardaid grilli vastavalt oma eelistusele, kuid ära lase neil ära kõrbeda.
- Keera tofuvardad grillil ümber ning pintselda neid seejärel eelnevalt valmistatud glasuuriga Arvesta, et kuna tofus on palju vedelikku, siis võtab krõbedaks muutumine veidi aega.
- Jätka grillimist, glasuuriga pintseldamist ning varraste keeramist seni, kuni tofu on mõnusalt krõbe ja glasuuritud.
- Lase hea maitsta!
Retsept ja pilt: FunnyLove