Ingveriglasuurigua tofu

Vaja läheb:

  • 1/2 tassi sojakastet
  • 1/4 tassi pruuni suhkrut
  • umbes 2,5-3 sentimeetrine jupp kooritud ingverit või 1/2 teelusikat jahvatatud ingverit
  • 2 supilusikat seesamiõli
  • 3 pakki tofut
  • ananassi (soovi korral)
  • veidi õli grilli määrimiseks
  • bambusvardaid grillimiseks

Ettevalmistus:

  1. Võta tofu pakendist välja ning aseta taldrikule. Aseta tofust vedeliku eraldamiseks teine taldrik omakorda tofu peale ning lisa pealmisele taldrikule mingi raskem ese. Pressi tofut sel viisil umbes 1-2 tundi.
  2. Pane bambusvardad vähemalt 30 minutiks vette likku.

Kuidas teha?

  1. Pane väiksem pann pliidile ning lisa sinna sojakaste, pruun suhkur ja seesamiõli.
  2. Keera kuumus madalamapoolseks ning riivi sisse ingver.
  3. Lase glasuurisegul keema minna ning sega seda umbes 5 minutit, kuni suhkur on täielikult lahustunud.
  4. Keeda segu veel mõni minut, kuni see on paksenenud ja siirupine. Pärast pliidilt eemaldamist pakseneb glasuur jahtudes veelgi, seega ära konsistentsi pärast liialt muretse. 
  5. Lõika kõigist kolmest tofust umbes 8-10 “pulka” ja torka neisse pikkupidi bambusvardad.
  6. Kui soovid kõrvale ka ananassi grillida, siis lõika ananassist meelepärased tükid ning aja ka need varda otsa.
  7. Tee grill korralikult õliga kokku ning grilli tofuvardaid 5-10 minutit. Ananassivardaid grilli vastavalt oma eelistusele, kuid ära lase neil ära kõrbeda.
  8. Keera tofuvardad grillil ümber ning pintselda neid seejärel eelnevalt valmistatud glasuuriga Arvesta, et kuna tofus on palju vedelikku, siis võtab krõbedaks muutumine veidi aega.
  9. Jätka grillimist, glasuuriga pintseldamist ning varraste keeramist seni, kuni tofu on mõnusalt krõbe ja glasuuritud.
  10. Lase hea maitsta! 

Retsept ja pilt: FunnyLove

Kommenteeri: