Jaka barbeque-kastmes
Vaja läheb:
- 2 purki rohelist jakat
- 1 spl küüslaugupulbrit
- 1 spl sibulapulbrit
- 1 spl paprikapulbrit
- 1 tl musta pipart
- 1 klaas puljongit
- 3/4 klaasi barbeque-kastet
Kuidas teha?
- Vala purkides olev vedelik ära ja loputa jakatükid veega.
- Lisa suurde panni jaka, maitseained ja puljong ning kuumuta keskmisel kuumusel kuni keemiseni.
- Seejärel lase madalal kuumusel aeg-ajalt segades 15-20 minutit podiseda, kuni jaka on muutunud pehmeks ja suurem osa vedelikku on aurustunud.
- Kui jaka on valmis, tambi see pudrunuiaga väiksemateks tükkideks.
- Sega omavahel jaka ja barbeque-kaste.
- Kui soovid, et lõpptulemus oleks natuke kuivem ja tugevama tekstuuriga, küpseta jakat 230 kraadises ahjus 10-15 minutit.
- Poole küpsetusaja möödudes sega jaka põhjalikult läbi ja aseta tagasi ahju.
Retsept ja pilt: Sarah’s Vegan Kitchen