Kafu ja kartul

Vaja läheb:

Kafu
• 2 viilu kõvemat tofut
• 1 leht norit
• ½ klaasi jahu
• 1 spl maisitärklist
• ½ tl soola
• ¼ tl karripulbrit
• ½ klaasi karboniseeritud vett (või õlut või siidrit)
• Õli praadimiseks

Chipsid ehk kartulisektorid
• 3 suurt kartulit
• 2 tl oliiviõli
• ¼ tl soola
• ½ tl kuivatatud rosmariini

Tartar kaste
• ⅛ klaasi maitsestamata sojapiima
• ¼ tl õunaäädikat
• ⅛ tl sinepit
• ¼ tl vahtrasiirupit
• ¼ tl soola
• ½ tl laimimahla
• ⅓ klaasi rapsiõli
• 1 tl hakitud tilli
• 1 spl relish kastet
• 1 tl kuivatatud ja hakitud kappareid
• Maitse järgi veel veidi soola

Valmistamine:

Kaste:
1. Lisa blendrisse sojapiim, õunaäädikas, sinep, vahtrasiirup, sool, laimimahl. Blenderda 1 minut ja lisa aeglaselt rapsiõli samal ajal blenderdades. Blenderda veel umbes 3 minutit kuni kaste on paks ja kreemine. Kui on liiga vedel, siis lisa veel veidi õli ja blenderda veel natuke.
2. Sega kausis kastmesse till, relish kaste, kapparid ja soovi korral veel soola. Pane külmkappi ootele.

Chipsid ehk kartulisektorid:
1. Eelkuumuta ahi kuni 250° C.
2. Koori kartulid, lõika sektoriteks. Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, lisa õli ja maitseained, sega kuni kõik sektorid on kaetud.
3. Laota kartulisektorid nii, et nad ei oleks üksteise peal. Küpseta ahjus ümbes 20 minutit kuni on kuldsed ja krõbedad.

Kafu
1. Lõika tofu viilud pooleks, et kokku oleks 4 tükki. Lõika norilehed tofutükkide suurusteks ning aseta tofutükkidele. Pressi õrnalt nii, et nori jääks tofu külge kinni. Teisele poole raputa õrnalt soola.
2. Sega kausis jahu, tärklis, sool ja karripulber. Sega karboniseeritud vesi ja sega kuni tainas on ühtlane. Lisa natuke jahu, kui tainas on liiga paks, või lisa natuke karboniseeritud vett, kui tainas on liiga vedel.
3. Kuumuta sügavam pann ja lisa nii palju õli, et tofu tükid saaksid selle sees “ujuda”.
4. Kasta tofu koos nori lehega kastmesse nii, et see oleks üleni kaetud. Prae 3-4 minutit kuni on mõlemalt poolt kuldpruun. Aseta köögipaberile, et eemaldada üleliigne õli.
5. Serveeri tofish natukese sidrunimahla ja tilliga, kõrvale lisa kartulisektorid ja kaste.

Retsept ja pilt: Elephantastic Vegan

Kommenteeri: