Kartulikoorekrõpsud

Krõpsud:

  • 8 kartulit
  • 1 supilusikas õli
  • 1 supilusikas Bon soya maitsepärmi
  • 1/2 teelusikat soola

Kaste:

  • 1 supilusikas vegan jogurtit
  • 1 teelusikas vegan majoneesi
  • 1 teelusikas ketšupit

Kuidas teha?

  1. Pese kartulid svammiga korralikult puhtaks. Koori kartulilt koored koorimisnoaga. Kui sul koorimisnuga pole siis koori noaga õhukesed koore viilud. Kartulist võid valmistada kartuliputru, praekartulit või mis iganes sulle meelepärane.
  2. Pese koored veelkord jooksva vee all läbi. Aseta kaussi kuivama 10-15 minutiks. Kuumuta ahi 200°C-ni. Pane koored kaussi koos soola ja õliga. Masseeri kätega komponendid läbi. Laota koored ahjuplaadile laiali. Jälgi, et koored ei oleks üksteise otsas. Pane ahjuplaat ahju 10-15 minutiks.
  3. Samal ajal valmista kaste. Pane kõik koostisosad kaussi ja sega läbi. Kaunista kaste tüümiani lehega.
  4. Kontrolli aegajalt koori, et need ära ei kõrbeks. Kui koored on ilusad kuldpruunid võta ahjuplaat ahjust välja. Lase koortel jahtuda ahjuplaadil 5 minutit. Aseta koore krõpsud kaussi ja raputa peale maitsepärm. Naudi kartulikoorest krõpse oma lemmikfilmiga.

Retsept ja pilt: Kariina Kuningas (Spice the Spirit)

Kommenteeri: