Kartulikoorekrõpsud
Krõpsud:
- 8 kartulit
- 1 supilusikas õli
- 1 supilusikas Bon soya maitsepärmi
- 1/2 teelusikat soola
Kaste:
- 1 supilusikas vegan jogurtit
- 1 teelusikas vegan majoneesi
- 1 teelusikas ketšupit
Kuidas teha?
- Pese kartulid svammiga korralikult puhtaks. Koori kartulilt koored koorimisnoaga. Kui sul koorimisnuga pole siis koori noaga õhukesed koore viilud. Kartulist võid valmistada kartuliputru, praekartulit või mis iganes sulle meelepärane.
- Pese koored veelkord jooksva vee all läbi. Aseta kaussi kuivama 10-15 minutiks. Kuumuta ahi 200°C-ni. Pane koored kaussi koos soola ja õliga. Masseeri kätega komponendid läbi. Laota koored ahjuplaadile laiali. Jälgi, et koored ei oleks üksteise otsas. Pane ahjuplaat ahju 10-15 minutiks.
- Samal ajal valmista kaste. Pane kõik koostisosad kaussi ja sega läbi. Kaunista kaste tüümiani lehega.
- Kontrolli aegajalt koori, et need ära ei kõrbeks. Kui koored on ilusad kuldpruunid võta ahjuplaat ahjust välja. Lase koortel jahtuda ahjuplaadil 5 minutit. Aseta koore krõpsud kaussi ja raputa peale maitsepärm. Naudi kartulikoorest krõpse oma lemmikfilmiga.
Retsept ja pilt: Kariina Kuningas (Spice the Spirit)