Kikerhernekarri
Vaja läheb:
- 1 sibul
- 3 küüslauguküünt
- 1 punane tšillikaun
- 1 pöidlasuurune tükk ingverit
- 2 tl meresoola
- 1 tl jahvatatud kurkumit
- 1 tl sinepiseemneid
- 1 tl jahvatatud koriandrit
- 1 tl jahvatatud kööment
- 3-4 karrilehte
- 1 tl lambaläätse
- 2 purki kikerherneid
- 1 purk kookospiima
- 2 spl tomatipüreed
- 1 spl kookosjahu (sobib ka tavaline jahu)
- 5 spl õli
- 1 klaasitäis basmati riisi + ½ tl jahvatatud kurkumit
- 1 kaneelipulk
- 1 väiksemapoolne lillkapsas (soovi korral)
Kuidas teha?
- Rösti panni peal sinepiseemned ja lambalääts. Lase jahtuda ning seejärel purusta uhmri ja nuia, blenderi või kohviveski abil.
- Soovi korral võid kasutada juba valmisjahvatatud röstimata vürtse.
- Lõika lillkapsas, sibul, tšilli, ingver ja küüslauk väikesteks tükkideks.
- Kuumuta suurel pannil õli, lisa sibul, tšilli, ingver ja prae 10 minutit keskmisel kuumusel pidevalt segades.
- Lisa kurkum, köömen, koriander, karrilehed, lambalääts ja sinepiseemned ning prae veel 4 minutit.
- Lisa kikerherned ja soovi korral lillkapsas ning sega põhjalikult. Lase paar minutit küpseda.
- Lisa kookospiim, tomatipüree ja sool. Lase madalal kuumusel podiseda umbes 10. Kui lisasid ka lillkapsa, siis küpseta kuni lillkapsas on korralikult läbi küpsenud ( kokku umbes 20 minutit).
- Vahetult enne serveerimist lisa 1 spl jahu ja sega põhjalikult.
- Keeda riis – selleks loputa basmati riis külma veega, seejärel lisa väiksesse potti riis, kurkum, kaneel ja 2 klaasitäit vett. Lase keema minna, seejärel alanda kuumust ja lase madalal kuumusel kaane all 10-12 minutit podiseda, kuni riis on valmis.
- Serveeri meelepäraste lisanditega, näiteks värske salati, indiapärase lameleiva ja chutneyga.
Retsept ja pilt: Avant-Garde Vegan