Kikerhernekarri

Vaja läheb:

  • 1 sibul
  • 3 küüslauguküünt
  • 1 punane tšillikaun
  • 1 pöidlasuurune tükk ingverit
  • 2 tl meresoola
  • 1 tl jahvatatud kurkumit
  • 1 tl sinepiseemneid
  • 1 tl jahvatatud koriandrit
  • 1 tl jahvatatud kööment
  • 3-4 karrilehte
  • 1 tl lambaläätse
  • 2 purki kikerherneid
  • 1 purk kookospiima
  • 2 spl tomatipüreed
  • 1 spl kookosjahu (sobib ka tavaline jahu)
  • 5 spl õli
  • 1 klaasitäis basmati riisi + ½ tl jahvatatud kurkumit
  • 1 kaneelipulk
  • 1 väiksemapoolne lillkapsas (soovi korral)

Kuidas teha?

  1. Rösti panni peal sinepiseemned ja lambalääts. Lase jahtuda ning seejärel purusta uhmri ja nuia, blenderi või kohviveski abil.
  2. Soovi korral võid kasutada juba valmisjahvatatud röstimata vürtse.
  3. Lõika lillkapsas, sibul, tšilli, ingver ja küüslauk väikesteks tükkideks.
  4. Kuumuta suurel pannil õli, lisa sibul, tšilli, ingver ja prae 10 minutit keskmisel kuumusel pidevalt segades.
  5. Lisa kurkum, köömen, koriander, karrilehed, lambalääts ja sinepiseemned ning prae veel 4 minutit.
  6. Lisa kikerherned ja soovi korral lillkapsas ning sega põhjalikult. Lase paar minutit küpseda.
  7. Lisa kookospiim, tomatipüree ja sool. Lase madalal kuumusel podiseda umbes 10. Kui lisasid ka lillkapsa, siis küpseta kuni lillkapsas on korralikult läbi küpsenud ( kokku umbes 20 minutit).
  8. Vahetult enne serveerimist lisa 1 spl jahu ja sega põhjalikult.
  9. Keeda riis – selleks loputa basmati riis külma veega, seejärel lisa väiksesse potti riis, kurkum, kaneel ja 2 klaasitäit vett. Lase keema minna, seejärel alanda kuumust ja lase madalal kuumusel kaane all 10-12 minutit podiseda, kuni riis on valmis.
  10. Serveeri meelepäraste lisanditega, näiteks värske salati, indiapärase lameleiva ja chutneyga.

Retsept ja pilt: Avant-Garde Vegan

Kommenteeri: