Kimchi-tofu gyoza
Vaja läheb:
- 1 pakk gyoza taigna lehti (müüakse Selveris, sügavkülma osakonnas)
- 250 g kõva tofut, maitsestamata
- 70 g Krimchi kimchit (kui soovid vürtsikamat täidist, pane rohkem)
- 1-2 rohelise sibula vart
- 3 küüslaugu küünt
- 2 spl sojakastet
- 4 spl maitsepärmi helbeid
- õli praadimiseks
Kuidas teha?
- Võta gyoza taigen sulama paar tundi varem.
- Kuivata tofu paberiga ning riivi suure riiviga. Haki kimchi peenemaks. Haki roheline sibul ja küüslauk. Pane eraldi rohelise sibula valge osa.
- Kuumuta pannil õrnalt rohelise sibula valge osa ja küüslak. Lisa tofu ja kimchi ning kuumuta keskmisel tulel u 10 min, et maitsed jõuaksid seguneda. Lõpus lisa ülejäänud roheline sibul, maitsepärm ja sojakaste. Sega kõik läbi ja tõsta kaussi jahtuma.
- Niisuta taigna servad märja sõrmega ja tõsta umbes poole supilusika jagu täidist taigna keskele. Voldi gyoza kokku(youtube aitab).
- Kuumuta pannil õli ja aseta gyozad lapiku poolega pannile. Prae paar minutit keskmisel kuumusel, kuni gyozad on alt kuldsed ja krõbedad.
- Kalla pannile (ettevaatlikult) umbes 50 ml vett ja kata kaanega.
- Auruta 3 minutit ja võta kaas pealt, et ka viimane vesi aurustuks.
Retsept ja pilt: Fermency