Kookose-tofu vahukook

Vaja läheb:

Kondenspiima jaoks
• 400 ml kookospiima
• 150 g suhkrut

Põhja jaoks
• 300 g kuivatatud datleid
• 200 g kaerahelbeid
• 150 g maapähklivõid
• näpuotsatäis soola

Täidise jaoks
• 250 g kookoskondenspiima
• 250 g maitsetsamata tofut
• 250 g taimset vahukoort
• 100 g šokolaadi
• 2 spl (30g) vahtrasiirupit
• 1 spl kakaopulbrit
• 2 tl vaniljeekstrakti
• 2 tl kaneeli
• 1 tl kardemoni
• näpuotsatäis soola

Valmistamine:

1. Alustuseks valmista kookoskondenspiim, aga võid kasutada ka poest ostetud toodet.
2. Aseta kookospiim ja suhkur keedupotti ning lase keema. Sega, kuni kuni suhkur on ära lahustunud. Alanda kuumust ja keeda 40 minutit, eemaldades lusikaga keetmise ajal peale tekinud vahtu. Lase täielikult maha jahtuda.
3. Põhja valmistamiseks leota datleid üle öö külmas vees. Püreesta leotatud datlid koos soolaga ühtlaseks pastaks võimalikult vähese leotusvedelikuga. Lisa datlitele maapähklivõi ning sega kahvliga ühtlaseks, seejärel lisa kaerahelbed ning sega kahvliga ühtlaseks.
4. Äärista koogivorm küpsetuspaberiga. Võta koogi põhi ning pressi see koogivormi põhja ja äärtesse nii, et moodustuks kauss.
5. Täidise jaoks aseta kondenspiim, tofu, vahtrasiirup, vaniljeekstrakt, kaneel, kardemon ja sool köögikombaini ning töötle ühtlaseks kreemiks. Sulata veevannil šokolaad ning samaaegselt vahusta taimne vahukoor kohevaks.
6. Lisa kõik täidise komponendid ühte kaussi ning sega silikoonlabida või lusikaga suurte kaartega enam-vähem ühtlaseks (vispeldades võib täidis kaotada oma kohevuse).
7. Vala täidis koogi põhja sisse ja silu lusika abil ühtlaseks. Kui koogi põhja ääred jäävad kõrgemad kui täidis võib need alla pressida täidise tasandile.8. Sõelu kakaopulber ühtlaselt koogi peale ning aseta külma kohta tarduma.

Retsept ja pilt: Taavi Heinoja

Kommenteeri: