Kõrvitsapüreesupp seemnete ja idanditega
Vaja läheb:
- 750 grammi puhastatud kõrvitsat
- 3 kartulit (võib kasutada ka maguskartulit või kartulit ja maguskartulit pooleks)
- 2 küüslauguküünt
- jupike ingverit
- 1 sibul
- 1 teelusikas kurkumi pulbrit
- 1 öko puljongikuubik
- veidi himaalaja soola
- 1 purk Loodusväe kookospiima
- pealeraputamiseks röstitud kõrvitsaseemneid
- veidi kookosõli praadimiseks
- serveerimiseks idandeid
Valmistamine:
- Pane hakitud kõrvits ja kartulid koos puljongikuubiku ja 0.5 liitri veega potti keema.
- Samal ajal pruunista pannil kookosõlis hakitud küüslauk, sibul ja ingver. Lisa kurkum ning prae kergelt läbi ja jäta madalale kuumusele tiksuma.
- Kui kartulid ja kõrvits on pehmeks keenud, lisa neile praesegu ja kookospiim. Kuumuta läbi ning püreesta saumikseri või blenderiga ühtlaseks.
- Serveerides lisa supile röstitud kõrvitsaseemned ja idandid. Soovi korral võib lisada ka vegan fetat, et supp veelgi toekam oleks.
Retsept ja foto: Loodusvägi
Autor: Kadri Valsberg