Kõrvitsapüreesupp seemnete ja idanditega

Vaja läheb:

  • 750 grammi puhastatud kõrvitsat
  • 3 kartulit (võib kasutada ka maguskartulit või kartulit ja maguskartulit pooleks)
  • 2 küüslauguküünt
  • jupike ingverit
  • 1 sibul
  • 1 teelusikas kurkumi pulbrit
  • 1 öko puljongikuubik
  • veidi himaalaja soola
  • 1 purk Loodusväe kookospiima
  • pealeraputamiseks röstitud kõrvitsaseemneid
  • veidi kookosõli praadimiseks
  • serveerimiseks idandeid

Valmistamine:

  1. Pane hakitud kõrvits ja kartulid koos puljongikuubiku ja 0.5 liitri veega potti keema.
  2. Samal ajal pruunista pannil kookosõlis hakitud küüslauk, sibul ja ingver. Lisa kurkum ning prae kergelt läbi ja jäta madalale kuumusele tiksuma.
  3. Kui kartulid ja kõrvits on pehmeks keenud, lisa neile praesegu ja kookospiim. Kuumuta läbi ning püreesta saumikseri või blenderiga ühtlaseks.
  4. Serveerides lisa supile röstitud kõrvitsaseemned ja idandid. Soovi korral võib lisada ka vegan fetat, et supp veelgi toekam oleks.

Retsept ja foto: Loodusvägi
Autor: Kadri Valsberg

Kommenteeri: