Kreemine hernesupp

Vaja läheb:

  • 2 liitrit vett
  • 3 suurt porgandit ( ligikaudu 300 g)
  • 3 sibulat
  • 250 g kollaseid kuivatatud herneid
  • 5 küüslauguküünt
  • 2 supilusikatäit kookosõli
  • 1 supilusikatäis vegan misopastat (nt Umami poest)
  • (soovi korral ka tilk suitsusiirupit)

Kaunistuseks:

  • 3 supilusikatäit taimset jogurtit
  • pisut värsket peterselli

Kuidas teha?

  1. Kõigepealt pese herned paar korda läbi ja seejärel jäta nad vette likku.
  2. Puhasta ja haki sibul, porgand ja küüslauk.
  3. Lülita pliit sisse ja aseta pott pliidile. Pane üks supilusikatäis kookosõli poti põhja.
  4. Kui õli on kuum lisa sibul. Pruunista sibulat 3 minutit ja seejärel lisa küüslauk. Kuumuta sibulat ja küüslauku veel 2 minutit, aegajalt segades.
  5. Lisa seejärel porgand. Vajadusel lisa ka pisut vett, kui näed, et sibul hakkab poti külge. Prae porgandeid 5-7 minutit.
  6. Seejärel kurna herned ja lisa need potti. Kalla peale 2 liitrit vett. Keeda tasasel tulel 1,5 tundi.
  7. See tundub pikk aeg, kuid saad samal ajal toimetada teiste koduste toimetustega või lugeda raamatut. Aegajalt võid käia segamas ja vaatamas kas herned on juba pehmeks muutunud.
  8. Kui herned on pehmed lisa miso ja suitsusiirup. Sega läbi ja lülita pliit välja.
  9. Lisa supp köögikombaini. Pulseeri, kuni supp on muutunud kreemijaks.
  10. Lisa üks supilusikatäis kookosõli ja sega uuesti läbi.
  11. Serveerimiseks võta kauss. Kalla supp kaussi, lisa peale supilusikatäis taimset jogurtit ja värske petersell. Head isu!

Retsept ja pilt: Kariina Kuningas (Spice the Spirit)

Kommenteeri: