Krimchi supp seente ja tofuga
Vaja läheb:
• Õli praadimiseks
• 1 väiksem sibul
• 2 sellerivart
• 3 küüslauguküünt
• 20 g jupp ingverit
• ½ värsket punast tšillit (kui soovid ekstra teravat!)
• 1 väike punane paprika
• 120 g pruune šampinjone
• 250 g Krimchit
• 125g/pool pakki kõva tofut (tahad tummisemat, pane terve pakk)
• 1,5 l köögiviljapuljongit
• 2 spl suhkrut
• Poole sidruni mahl
• 6 spl sojakastet
• Soola, pipart
• Serveerimiseks värsket koriandrit, rohelist sibulat, röstitud seesamiseemneid
Valmistamine:
1. Kuivata tofu paberiga, lõika suupärased kuubikud ning prae pannil kuldselt krõbedaks. Maitsesta soola ja pipraga.
2. Haki peeneks sibul, küüslauk, seller. Tšilli lõika õhukesteks viiludeks (kui kasutad). Haki paprika suupärasteks viiludeks ning seened lõika pooleks, suuremad neljaks sektoriks.
3. Kuumuta supipotis õli ja lisa sinna sibul, seller, küüslauk ja tšilli. Sinna hulka peenelt riivitud ingver. Prae keskmisel kuumusel u 10 min. Lisa Krimchi ja paprika viilud ning kuumuta veel 10 minutit. Lõpuks lisa puljong, seened ja praetud tofu ning sojakaste, suhkur ja sidrunimahl. Lase podiseda keskmisel tulel 15-20 min. Maitse ja lisa vajadusel veel natuke soola. Serveeri värske rohelise ja seesamiseemnetega.
Retsept ja pilt: Fermency