Läätsepikkpoiss
Vaja läheb:
- 2 klaasi keedetud läätsesid
- pool sibulat
- 2 porgandit
- 2 sellerivart
- ½ klaasitäit tükeldatud punast paprikat
- 1 ¼ klaasitäit tükeldatud šampinjone
- 2 küüslauguküünt
- 2 spl tomatipastat
- 1 spl barbecue-kastet
- 2 spl purustatud linaseemneid
- 1 spl kuivatatud peterselli
- ¼ tl soola
- ¼ tl pipart
- ½ klaasitäit kiirkaerahelbeid
- ½ klaasitäit saiapuru
- ⅓ klaasitäit ketšupit
- näpuotsatäis pruuni suhkrut
Kuidas teha?
- Tükelda sibul, porgand ja seller ning purusta küüslauk.
- Prae keskmisel kuumusel sibul, porgand, seller, paprika ja seened. Lisa näpuotsatäis soola ja pipart.
- Lisa küüslauk ja prae veel paar minutit.
- Sega köögikombaini või blenderi abil läätsed, köögiviljad, tomatipasta, barbecue-kaste, linaseemned, petersell, sool, pipar, kaerahelbed ja saiapuru, kuni tekib ühtlane paks mass (mitte püree).
- Vormi segu pikkpoisi kujuliseks ning aseta küpsetusplaadile. Eelkuumuta ahi 180 kraadini ja küpseta 35 minutit.
- Seejärel võta pikkpoiss korraks ahjust välja ja määri pealt ketšupiga. Raputa peale näpuotsatäis pruuni suhkrut ja küpseta veel 10 minutit.
- Lõpuks lase 10 minutit jahtuda, et pikkpoiss veidi taheneks.
- Serveeri meelepäraste lisanditega, näiteks kartulipudru, praekapsa ja salatiga.
Retsept ja pilt: Yummy Yummy Kitchen