Läätsepikkpoiss

Vaja läheb:

  • 2 klaasi keedetud läätsesid
  • pool sibulat
  • 2 porgandit
  • 2 sellerivart
  • ½ klaasitäit tükeldatud punast paprikat
  • 1 ¼ klaasitäit tükeldatud šampinjone
  • 2 küüslauguküünt
  • 2 spl tomatipastat
  • 1 spl barbecue-kastet
  • 2 spl purustatud linaseemneid
  • 1 spl kuivatatud peterselli
  • ¼ tl soola
  • ¼ tl pipart
  • ½ klaasitäit kiirkaerahelbeid
  • ½ klaasitäit saiapuru
  • ⅓ klaasitäit ketšupit
  • näpuotsatäis pruuni suhkrut

Kuidas teha?

  1. Tükelda sibul, porgand ja seller ning purusta küüslauk.
  2. Prae keskmisel kuumusel sibul, porgand, seller, paprika ja seened. Lisa näpuotsatäis soola ja pipart.
  3. Lisa küüslauk ja prae veel paar minutit.
  4. Sega köögikombaini või blenderi abil läätsed, köögiviljad, tomatipasta, barbecue-kaste, linaseemned, petersell, sool, pipar, kaerahelbed ja saiapuru, kuni tekib ühtlane paks mass (mitte püree).
  5. Vormi segu pikkpoisi kujuliseks ning aseta küpsetusplaadile. Eelkuumuta ahi 180 kraadini ja küpseta 35 minutit.
  6. Seejärel võta pikkpoiss korraks ahjust välja ja määri pealt ketšupiga. Raputa peale näpuotsatäis pruuni suhkrut ja küpseta veel 10 minutit.
  7. Lõpuks lase 10 minutit jahtuda, et pikkpoiss veidi taheneks.
  8. Serveeri meelepäraste lisanditega, näiteks kartulipudru, praekapsa ja salatiga.

Retsept ja pilt: Yummy Yummy Kitchen

Kommenteeri: